Adevărul despre transferul lui Ciprian Deac la FCSB: „Eram acolo când a sunat Gigi!” Cum l-a ratat Becali | EXCLUSIV Playsport Live

Robert Zanfir / 24.01.2022, 19:08
Adevărul despre transferul lui Ciprian Deac la FCSB: „Eram acolo când a sunat Gigi!” Cum l-a ratat Becali | EXCLUSIV Playsport Live

Vasile Miriuță a dezvăluit la Playsport Live cum l-a ratat Gigi Becali pe Ciprian Deac. Patronul FCSB nu și-a ascuns regretul că nu îl are la echipă pe veteranul lui CFR Cluj, deși a fost la un pas să îl transfere în urmă cu patru ani.

Ciprian Deac (35 de ani) a fost unul dintre cei mai buni oameni ai lui Dan Petrescu în remiza spectaculoasă dintre FCSB și CFR Cluj, 3-3. Mijlocașul a pasat decisiv la primul gol marcat de Debeljuh și a fost creierul echipei lui Dan Petrescu.

Adevărul despre transferul lui Ciprian Deac la FCSB: „Eram acolo când a sunat Gigi!” Cum l-a ratat Becali

Imediat după meci, Gigi Becali a vorbit despre Ciprian Deac. Omul de afaceri a dezvăluit că l-a vrut pe mijlocașul lui CFR Cluj și că l-a ratat în urmă cu patru ani. Deac își dăduse acordul și chiar venise la București pentru a semna contractul.

Vasile Miriuță a vorbit la Playsport Live despre încercarea lui Gigi Becali. Fostul antrenor de la CFR Cluj a dezvăluit că Deac a plecat spre București, dar că a fost întors în ultima clipă.

Cum a fost convins Deac să rămână la CFR

„Credeți-mă, eu eram la CFR, atunci în insolvență, când a sunat Gigi să îl ia la Steaua (FCSB – n.r.). Și era cât pe-aici, era plecat la București.

Am vorbit cu el și zice: «Tati, vezi că zbor la București și vorbesc cu Gigi». Am discuția asta cu el și acum, o am în cap, după 4 ani. Și s-a întors după aia.

Eu i-am zis după aia: «Băi, Cipi, uite, e CFR, ești acasă, ești emblemă!» Și s-a întors după aia. Adevărul că e motorul echipei. Dreapta, stânga, centru, a și centrat. Dădea și cu capul. La golul doi a plecat în gaură. E un fotbalist extraordinar. Și are o vârstă la care alții s-au lăsat de ani de zile.

Era insolvență atuci, nu se știa cu clubul. Atunci când Neluțu Varga a venit și a cumpărat clubul. A intrat pe un făgaș normal și a decis să rămână”, a declarat Vasile Miriuță la Playsport Live.

Singurul lucru pe care l-aș dori, nu că aș vrea să se accidenteze, dar să plece undeva Deac. Dacă aș putea să scap de el… El le-a luat toate campionatele, el le-a luat tot. El face tot acolo!

Eu am vrut să-l iau pe Deac cu 5 mii salariu. I-am reproșat lui Meme tot timpul. El a zis că e terminat, venise după accidentările din Germania. L-a luat CFR. Am vrut apoi să-l iau iar, cu 20.000 de salariu. Semnasem contractul, am vorbit cu băiatul, i-a făcut CFR ofertă mai mare și a rămas la CFR,
Gigi Becali

Transferul lui Ciprian Deac la FCSB i-a scindat pe Mihai Stoica și Gigi Becali

Mihai Stoica, managerul FCSB, nu i-a rămas dator lui Gigi Becali, după ce finanțatorul a spus, că din cauza sa n-a mai ajuns Ciprian Deac la echipa roș-albastră.

„Nu știu de unde a rămas Gigi Becali cu impresia asta, dar niciodată n-am spus că Deac e terminat. Am spus că l-am întrebat pe Edy Stăncioiu cum e ca om și mi-a zis că poate da randament doar la CFR, unde e zona lui de confort.

Înclin să cred că așa e, dacă mă gândesc la experiența nereușită din Germania, evoluția neconcludentă de la Rapid, cele 3 goluri marcate în 2 ani la Aktobe și Tobol sau prestațiile palide de la echipa națională.

Iar Gigi, dacă-l avea pe 5.000€ salariu și era sigur că e ce trebuie, n-avea niciun sens să mă întrebe pe mine. Putea să-l semneze așa cum a făcut-o cu vreo 10 jucători din lotul actual deși eu am fost contra venirii lor.

Poate dacă eram ascultat în vară nu ne făceam de râs cu Karagandy. Sau poate ne făceam. Nimeni nu va afla asta”, a reacționat Mihai Stoica, pe contul său de Facebook.