Adevărul despre transferul lui Mbappe la Real Madrid, spus chiar de Nasser Al Khelaifi. Oferta „nebună” făcută de clubul spaniol

Olteanu Ștefan 23.06.2022, 09:27
Adevărul despre transferul lui Mbappe la Real Madrid, spus chiar de Nasser Al Khelaifi. Oferta „nebună” făcută de clubul spaniol

Nasser Al Khelaifi (48 de ani), președintele clubului PSG, a rupt tăcerea după o lună de zile și a spus adevărul despre transferul eșuat al lui Kylian Mbappe (23) la Real Madrid. Până la data de 21 mai 2022, când s-a anunțat oficial că starul francez a semnat prelungirea cu PSG, toată planeta aștepta ca Mbappe să fie prezentat în această vară pe Santiago Bernabeu. Al Khelaifi explică de ce nu s-a întâmplat acest lucru.

„Oferta Madridului a fost mereu mai bună decât a noastră, dar pe Kylian nu asta îl interesa!”. Adevărul despre transferul lui Mbappe la Real Madrid, spus chiar de Nasser Al Khelaifi

Pe 21 mai 2022, lumea fotbalului din întreaga lume a fost luată prin surprindere de anunțul că Mbappe a semnat un nou contract cu PSG, iar la o lună distanță, Nasser Al Khelaifi a spus adevărul despre transferul eșuat al internaționalului francez la Real Madrid.

Tânărul atacant evitase să semneze prelungirea în ultimul an, iar toată suflarea fotbalistică anticipa un transfer al lui Mbappe la Real.

Ulterior, după ce a ales să semneze prelungirea pe încă trei sezoane cu gruparea de pe Parc des Princes, Mbappe a fost acuzat din toate direcțiile că a ales banii în detrimentul unui transfer pe Santiago Bernabeu. Iar pentru a clarifica zvonurile, Al Khelaifi a venit cu detalii din cadrul negocierilor. Potrivit președintelui de la PSG, toate ofertele pe care le-a făcut Real Madrid pentru Mbappe au fost mai bune din punct de vedere financiar:

Am un mare respect pentru Real Madrid, ca și club, dar Kylian nu a decis vreodată să semneze pentru bani. Acesta e un prim aspect. Oferta Madridului a fost mereu mai bună decât a noastră.

El este jucătorul nostru, dar au fost și alte cluburi din Anglia care l-au dorit. Dar el a ales PSG și noi nu am vorbit despre bani cu el sau cu familia lui până în ultimul moment. Pe Kylian îl interesa, mai mult decât orice, proiectul, fotbalul și sportul.

El este parizian, este francez și a vrut să rămână aici pentru a-și reprezenta orașul, țara și clubul. Iar ceea ce s-a spus despre el nu este corect”, a precizat Al Khelaifi, într-un interviu acordat pentru Marca.

Oferta „nebună” făcută de clubul spaniol. Al Khelaifi a dat cifrele publicului din întreaga lume. „Mi-au spus că sunt nebun”

În continuare, Al Khelaifi a făcut dezvăluiri și mai picante. În vara anului 2021, Real Madrid a făcut inclusiv o ofertă de transfer pentru a-l achiziționa pe Mbappe. Iar suma oferită de madrileni era colosală, având în vedere că francezul intra în ultimul an de contract. Al Khelaifi spune că PSG ar fi putut să încaseze 180.000.000 de euro!

Nu știu ce spune Madridul, dacă au fost zile sau luni. Eu știu de 18 luni că Mbappe voia să rămână și el a spus-o de fiecare dată când a fost întrebat.

Acum vorbim despre ultima ofertă a Madridului, însă în vară, ei au făcut o ofertă de 170 și una de 180 de milioane (n.r. în vara anului trecut). Ceea ce înseamnă că oferta Madridului, plus salariul jucătorului erau deja mai bune decât a noastră de acum.

Eu am refuzat 180 de milioane și ei mi-au spus că sunt nebun, oameni în care aveam încredere. Pentru că el putea pleca liber de contract. Dar am făcut-o pentru că eram sigur că Kylian va rămâne, îl cunosc bine pe el și pe familia lui, știu ce vrea.

Kylian este foarte serios, profesionist, iar ceea ce vrea este să joace și să câștige, nu-i pasă de bani. Înțeleg că Madridul este dezamăgit, dar nu e corect să spui acele lucruri despre Mbappe”, a adăugat președintele lui PSG.

Cu o cotă de 160.000.000 de euro, Kylian Mbappe este cel mai valoros jucător al planetei, potrivit Transfermarkt. Noul său contract îl leagă de PSG până la data de 30 iunie 2025!

170 de goluri și 88 de pase decisive a reușit Mbappe, în 216 meciuri jucate pentru parizieni.

Vor să-l distrugă pe Kylian Mbappe. Oficialii din La Liga caută soluții pentru a-i pune bețe-n roate francezului.

Urmăriți Playsport.ro și pe