Adi Popa cere retrogradarea lui Dinamo, aflată în insolvență. “În România, dacă nu accepți cuțitul în coaste ajungi jucător-problemă”

Ștefănescu Dragoș / 02.07.2021, 12:01
Adi Popa cere retrogradarea lui Dinamo, aflată în insolvență. “În România, dacă nu accepți cuțitul în coaste ajungi jucător-problemă”

Sezonul trecut este de tristă amintire pentru Dinamo. Echipa din ”Ștefan cel Mare” a evitat în extremis retrogradarea. Dar cum o problemă nu vine niciodată singură, pentru Dinamo greutățile abia au început. Ca ultimă soluție pentru salvarea de la faliment conducătorii dinamoviști au ales calea insolvenței. Reacțiile din partea oamenilor din fotbalul românesc nu au încetat să apară. Adi Popa cere retrogradarea lui Dinamo, aflată în insolvență. “În România, dacă nu accepți cuțitul în coaste ajungi jucător-problemă”.

Adi Popa cere retrogradarea lui Dinamo, aflată în insolvență. “În România, dacă nu accepți cuțitul în coaste ajungi jucător-problemă”

Dupa șapte ani de la prima insolvență a clubului hotărâtă la acea vreme de Ionuț Negoiță, Dinamo se vede nevoită să recurgă la aceeași soluție pentru a se salva. Astfel suporterii din asociația ”Doar Dinamo București”care au strâns multe datorii nu au altă soluție viabilă decât cea a insolvenței. Ei încearcă astfel  reorganizarea clubului pentru a diminua din datoriile acumulate.

Dacă acest plan nu reușește clubul se îndreaptă spre un faliment inevitabil. Chiar dacă este o variantă artificială, este totuși o cale legală prin care Dinamo poate scăpa de o mare parte a datoriilor. Cei mai afectați de aceste măsuri vor fi jucătorii. Aceștia nu au contracte de muncă ci contracte de activitate sportivă. Astfel jucătorii care au cerut despăgubiri la FIFA nu mai au nici o șansă să-și recupereze banii din contracte. Deci insolvența va avea un dublu rol. Unul pentru a tăia din datoriile vechi dar și scopul de a micșora cheltuielile viitoare.

Adi Popa cere retrogradarea lui Dinamo

Fostul jucător al FCSB-ului, Adi Popa și-a exprimat părerea despre situația critică în care se află Dinamo. Fotbalistul crede că FRF ar trebui să ia masuri dure împotriva cluburilor care recurg la insolvență pentru a scăpa de datorii.

„Nu mi se pare corect ca un club să acumuleze 5 ani datorii, după să bage insolvență și să scape de datorii. După iar trec 5 ani, iar acumulezi datorii și iar bagi insolvență. Nu mi se pare corect față de adversare. Jucătorii se trezesc că mai încasează 10% după 7-8 luni de muncă. Toți au rate, familii, nu e în regulă.

Eu sunt mai radical de fel, FRF nu ar trebui să mai permită echipelor în insolvență să joace în Liga 1. Altfel ar veni jucătorul la stadion dacă ar fi plătit la zi, nu ar mai merge nimeni la comisii. În România, dacă nu accepți cuțitul în coaste ajungi jucător-problemă. Puține echipe din România plătesc salariile la zi. Unele echipe te duc cu zăhărelul câteva luni, până vin drepturile TV, după care vine insolvența și nu mai poți face nimic.

Dacă depui memoriu în timpul sezonului, ești trimis să te antrenezi separat și tot tu ai de pierdut. Se stă destul atunci când depui memoriu. Te judeci 3-4 luni pentru banii tăi. Ar trebui să existe depunctări, două sau trei puncte, pentru fiecare 15 zile de neplată a salariilor”, a spus Adi Popa la Digi Sport.