VIDEO EXCLUSIV. Ionuț Negoiță a refuzat să o vândă pe Dinamo, pentru șapte milioane de euro, înainte de Cortacero. „Au bătut palma să facă tranzacția, apoi a cerut 10 milioane”

Ștefănescu Dragoș 30.06.2021, 00:01
VIDEO EXCLUSIV. Ionuț Negoiță a refuzat să o vândă pe Dinamo, pentru șapte milioane de euro, înainte de Cortacero. „Au bătut palma să facă tranzacția, apoi a cerut 10 milioane”

Dinamo nu a scăpat de probleme. Echipa din Ștefan cel Mare este înglodată în datorii, iar suporterii din ”DDB” sunt pregătiți să înfrunte gândul intrării în insolvență.

VIDEO EXCLUSIV. Ionuț Negoiță a refuzat să o vândă pe Dinamo, pentru șapte milioane de euro, înainte de Cortacero.” Au bătut palma să facă tranzacția, apoi a cerut 10 milioane”

După un sezon de coșmar în Liga 1, în care s-a salvat la limită de la retrogradare, pentru Dinamo vremurile tulburi sunt abia la început. După șapte ani de la prima intrare în insolvență a clubului hotărâtă la acea vreme de Negoiță, Dinamo se vede nevoită să recurgă la aceeași soluție pentru a se salva. Astfel, suporterii din asociația ”Doar Dinamo București”, au optat pentru singura opțiune viabilă, reală, salvatoare  pentru moment – insolvența. Ei încearcă momentan reorganizarea clubului pentru a diminua din datorii.

Insolvența este singura soluție pentru Dinamo

Este singura variantă pentru evitarea dezastrului. Dacă acest plan nu reușește clubul se îndreaptă spre un faliment inevitabil. Această variantă este una artificială, dar este totuși o cale legală prin care Dinamo poate scăpa de o mare parte a datoriilor acumulate. Cei mai afectați de aceste măsuri vor fi jucătorii. Aceștia nu au contracte de muncă, ci contracte de activitate sportivă.

Insolvența va lovi puternic în salariile jucătorilor. Astfel spaniolii Isma Lopez, Borja Valle, Rene Roman Hinojo şi alţii care au cerut despăgubiri la FIFA nu mai au nici o șansă să-și recupereze banii din contracte. Insolvența va avea un dublu rol. Unul pentru a tăia din datoriile vechi, dar și scopul de a micșora cheltuielile viitoare. Marius Nicolae, managerul sportiv al roș-albilor susține că pentru campionatul viitor va fi nevoie de o plafonare a salariilor până la un maximum de 5.000 de euro lunar.

După cum se știe, la Dinamo există jucători cu salarii foarte mari (Fabbrini are 18.000 de euro lunar, Nemec are 15.000 de euro). Clubul nu le poate micșora unilateral salariile. În insolvență, jucătorilor le va fi și mai greu să plece de bunăvoie. Clubul va putea însă să rupă unele contracte. Antrenorul dinamovist Dusan Uhrin declara acum ceva timp că nu a fost plătit deloc, de când a revenit pe banca lui Dinamo.

 Ionuț Negoiță a refuzat să o vândă pe Dinamo pentru 7 milioane de euro

Contactat telefonic de realizatorii emisiunii Playmaker, fostul mare internațional Dănuț Lupu a făcut câteva declarații în exclusivitate. Fostul mare fotbalist a făcut mai multe dezvăluiri din tabăra dinamoviștilor. În exclusivitate Lupu a dezvăluit faptul că Negoiță, fostul patron al lui Dinamo a refuzat  să vândă clubul pentru o sumă mare de bani. Inexplicabil, Negoiță a refuzat șapte milioane de euro, în schimbul lui Dinamo. Ulterior a văndut-o aproape gratis lui Pablo Cortacero.

Domnul Badea nu are de ce să fie vinovat, atâta timp cât domnul Negoiță a cumpărat ceva care știa ce cumpără. Nu vrem să dezgropăm morții. Atâta timp cât domnul Negoiță a cedat această echipă fără a lua niciun ban, în contextul în care a avut un domn grec care i-a dat 7 milioane și nu a vrut să cedeze echipa. Și a cedat-o acestui individ.

100% a avut 7 milioane pe echipă și nu a vrut să o dea. În primăvara anului trecut sau acum doi ani, nu mai țin minte. Înainte de a ceda echipa, cu vreo 3 luni înainte de a ceda echipa spaniolilor. Da, au bătut palma pe 7 milioane. A venit domnul,  a zis hai să facem tranzacția și i-a cerut 10 milioane. Nu a mai vrut 7, a vrut 10. Nu a vrut să o vândă”, a spus în exclusivitate pentru Playsport, Dănuț Lupu.

Urmăriți Playsport.ro și pe