Adio, Arcul de Triumf pentru echipele de fotbal din Superligă. Arena va fi folosită doar pentru jocurile de rugby

Gabriel-Alexandru Ioniță / 21.09.2022, 17:25
Adio, Arcul de Triumf pentru echipele de fotbal din Superligă. Arena va fi folosită doar pentru jocurile de rugby

Noua arenă de la Arcul de Triumf rămâne „fructul interzis” pentru echipele importante de fotbal ale României. Pe rând FCSB, Dinamo și chiar Rapid, înainte să fie inaugurat noul Giulești, au spus că ar dori să joace pe stadionul inaugurat pe data de 3 iulie 2021, dar au fost de fiecare dată refuzate.

Arena de la Arcul de Triumf are șanse mari să rămână dedicată exclusiv meciurilor de rugby

Motivul este reprezentat de faptul că Federația Română de Rugby consideră că este proprietarul acestei arene, deși ea a fost construită din bani de la Guvern, prin intermediul Ministerului Tineretului și Sportului. În acest sens, Alin Petrache, președintele FRR, a spus în mai multe rânduri, pe un ton foarte ferm, că va face tot ce va putea pentru ca acest stadion să fie folosit doar de echipele de rugby ale României.

S-a făcut totuși o concesie în acest sens. Echipa națională de tineret a României, de fotbal, a disputat acolo câteva meciuri amicale. Astfel, cluburile din București sperau că în scurt timp vor primi și ele acceptul să facă același lucru. Nu este însă cazul, din ce ce poate observa până în prezent.

În plus, sport.ro informează că nu va fi cazul de așa ceva nici de acum înainte. Asta pentru că ar urma ca arena de la Arcul de Triumf să fie dată în folosință gratuită Federației Române de Rugby. În acest sens s-a depus o cerere în urmă cu ceva timp, iar acum ea are șanse foarte mari să fie aprobată, conform sursei citate. Din acel moment, FRR ar urma să aibă dreptul, exclusiv, de a folosi cea mai mare parte din stadion, cu excepția zonei de cazare, a centrului de recuperare și a terenurilor de tenis.

Acest lucru înseamnă că FRR va deveni practic proprietarul stadionului propriu-zis și va avea dreptul de a decide cine va juca acolo și cine nu. Iar Alin Petrache s-a pronunțat deja în nenumărate rânduri împotriva intrării echipelor de fotbal de club pe această arenă.

Eduard Novak, neputincios în fața lui Alin Petrache

Recent, Eduard Novak, Ministrul Tineretului și Sportului, le-a transmis fanilor lui Dinamo că echipa lor va putea în scurt timp să își dispute meciurile de pe teren propriu la Arcul de Triumf. Se pare însă că presiunea pusă de Alin Petrache a fost mult prea mare, iar ministrul nu a mai avut niciun cuvânt de spus în această speță.

„Suntem în proces pentru a da posibilitatea echipei Dinamo să joace pe acest teren. Nu vreau să intru în detalii administrative, dar îmi doresc să fie folosită baza şi de rugby şi de fotbal. Aşa consider că este normal. Cât de curând, la început de septembrie, e posibil ca Dinamo să joace pe Arcul de Triumf. Suntem în discuţii cu cei de la Dinamo”, a spus Eduard Novak în cadrul unei conferințe de presă.