EXCLUSIV. Prima reacție a lui Alin Petrache în ceea ce privește venirea lui Dinamo pe „Arcul de Triumf”. „Să vă explice domnul Ministru Novak!”

Bădulescu Silvian 01.08.2022, 08:51
EXCLUSIV. Prima reacție a lui Alin Petrache în ceea ce privește venirea lui Dinamo pe „Arcul de Triumf”. „Să vă explice domnul Ministru Novak!”
 • Dinamo se apropie, cu pași repezi, de debutul în Liga a 2-a. „Câinii”, însă, au o problemă: locul pe care-și vor disputa meciurile considerate pe teren propriu. CS Dinamo a permis echipei din eșalonul secund să folosească arena din „Groapă” până când va fi demolată. Asta înseamnă octombrie. Dar ce fac „câinii” după?
 • Într-o intervenție la televizor, Vlad Iacob, administratorul special, a vorbit despre varianta „Arcul de Triumf” și sprijinul lui Alin Petrache, președintele FR de Rugby. Contactat de Playsport.ro, conducătorul din rugby-ul românesc a oferit un răspuns direct: „Nu am ce să vă mai explic eu, să vă explica domnul Ministru Novak!”
 • „Vă pot spune că puteți vorbi cu domnul Ministru Novak!”

  Dinamo va evolua pe stadionul din „Groapă” în primele etape ale sezonului din Liga a 2-a. Totuși, după ce va începe demolarea bătrânei arene din „Ștefan cel Mare”, Dinamo trebuie să-și găsească „casă”. Acest lucru înseamnă luna octombrie. „Câinii” vor juca, până atunci, patru meciuri considerate pe teren propriu, printre care și derby-ul cu CSA Steaua.

  Vlad Iacob a declarat, în urmă cu câteva zile, că Dinamo poate evolua, până la ridicarea noii arene din „Groapă” (n.r. – 2024), pe stadionul „Arcul de Triumf”.

  Playsport.ro l-a contactat pe Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, cu privire la acest aspect. Răspunsul a fost, însă, unul tranșant.

  Vă pot spune că puteți vorbi cu domnul Ministru Novak. Dânsul este cel care administrează. Avem un nou CSM creat, se numește „Arcul de Triumf”. MTS este administrator CSM „Arcul de Triumf”. Nu am ce să vă mai explic eu, să vă explice domnul Ministru. Mi-am dat doi ani de zile cu părerea, deci nu mai are niciun rost. Acum mă gândesc că cei care au puterea deplină, o pot folosi cum doresc.”

  Din informațiile Playsport.ro, „câinii” așteaptă un răspuns în ceea ce privește arena „Arcul de Triumf” în cursul zilei de luni, cel mai târziu marți.

  Ce a declarat Vlad Iacob despre mutarea echipei Dinamo pe „Arcul de Triumf”

  Într-o intervenție, Vlad Iacob, administratorul echipei, a vorbit despre varianta „Arcul de Triumf”.

  Din ce știu, demolarea stadionului „Dinamo” va începe în luna octombrie a acestui an. Va fi scoasă la licitație proiectarea noului stadion în viitorul foarte apropiat. Arena nu va fi cea mai mare problemă a lui Dinamo, pentru că, până atunci (n.r. – 2024), putem jucam pe stadionul „Arcul de Triumf” și pentru meciurile importante, de ce nu, pe Arena Națională. Dinamo va avea un certificat fiscal cu zero datorii către ANAF în cel mai scurt timp.”

  Mai mult, oficialul de la Dinamo, școlit la Institutul Johan Cruyff, a subliniat și susținerea lui Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

  Am discutat deja cu domnul Alin Petrache despre programul meciurilor, despre numărul de meciuri care ar trebui disputat acolo și dumnealui a fost deschis să sprijine clubul Dinamo pentru a juca acolo.”, a declarat Vlad Iacob pentru sport.ro.

  Dinamo deschide noul sezon din Liga a 2-a joi, 4 august, de la ora 18.00, la Buftea. Adversar îi va fi Progresul Spartac, formația din Capitală proaspăt promovată din Liga a 3-a la capătul stagiunii trecute.

Urmăriți Playsport.ro și pe