Adio, Premier League pe Eurosport. Cel mai spectaculos campionat de fotbal din lume va fi difuzat de Digi Sport

Moldoveanu Camelia 15.12.2021, 22:00
Adio, Premier League pe Eurosport. Cel mai spectaculos campionat de fotbal din lume va fi difuzat de Digi Sport

Eurosport a rămas fără drepturile de difuzare pentru Premier League. Digi Sport a preluat meciurile din liga engleză de fotbal, transmițând astfel toate cele cinci campionate de fotbal din Europa.

Digi Sport o să transmită: Bundesliga, LaLiga, Ligue 1, Serie A și Premier League

Digi Sport a pus „mână” și pe Premier League, urmând să transmită acest campionat pentru următoarele 3 sezoane (2022/2023, 2023/2024, 2024/2025). După ce Eurosport a pierdut drepturile de difuzare pentru liga engleză, Digi are în grilă toate cele cinci campionate din Europa: Bundesliga, LaLiga, Ligue 1, Serie A și Premier League.

Ne face plăcere să anunțăm că Digi Sport va transmite următoarele trei sezoane ale campionatului Premier League, conținut care completează perfect varietatea de competiții sportive adusă în casele a milioane de fani ai fotbalului și ai sportului în general.

Conținutul de calitate, echipa de profesioniști, entuziasmul și experiența lor, și, nu în ultimul rând, notorietatea ne ajută să fim lideri pe piața canalelor sportive din România”, a declarat Serghei Bulgac, CEO DIGI | RCS & RDS, potrivit digisport.ro.

Tot pe Digi Sport pot se urmări și confruntările din România: Liga 1, Liga 2 și Cupa României. Mai mult, în grilă se mai află și cupele europene la handbal, precum și campionatele mondiale și continentale de handbal, Formula 1 și MotoGP.  Bineînțeles că nici tenisul nu putea fi neglijat, astfel că Digi Sport 1,2,3 și 4 o să transmită în direct în fiecare an, până în 2023, câte 50 de turnee WTA.

Proiectul LaLiga Impulso aprobat. Real Madrid și Barcelona s-au opus vehement

În cadrul Adunării Generale Extraordinare a La Liga s-a aprobat planul de finanțare realizat cu fondul de investiții CVC Capital Partners, adică înființarea unei societăți comerciale care să gestioneze în mod exclusiv drepturile comerciale ale campionatului din Spania. Proiectul se numește LaLiga Impulso și 37 de persoane au votat pentru, iar patru împotrivă.

Printre cei patru contestatari se numără chiar Florentin Perez și Joan Laporta. Cu alte cuvinte, Real Madrid și Barcelona nu consideră benefică înființarea unei societăți care să aibă control exclusiv asupra drepturilor de difuzare din La Liga.

Cum o să funcționeze LaLiga Impulso? CVC s-a angajat să învestească aproape 2 miliarde de euro pentru ca echipele din campionatul spaniol să-și îmbunătățească aparatura. Pentru această investiție, CVC o să primească 8,2 % din capitalul LaLiga Impulso. Mai mult, CVC o să primească anual și câte 11 % din drepturile TV de la fiecare club, pe o perioadă de 50 de ani.

Cu alte cuvinte, granzii din La Liga, printre care Real Madrid și Barcelona, consideră că proiectul LaLiga Impulso o să-i scoată în pierdere. În același timp, alte cluburi sunt de brandul La Liga o să crească prin Impulso.

Este o decizie importantă, care va face brand-ul La Liga să crească„, a reacționat președintele Valenciei, Anil Murthy

Urmăriți Playsport.ro și pe