Adio, Răzvan Marin la echipa națională în mandatul lui Mirel Rădoi? Selecționerul reacționează după ieșirea mijlocașului

Olteanu Ștefan / 10.09.2021, 08:32

Mirel Rădoi nu a părut deloc încântat să audă de ieșirea nervoasă a lui Răzvan Marin de la finalul meciului cu Macedonia de Nord. Selecționerul l-a condamnat pe mijlocaș pentru că și-a spus nemulțumirile public, în loc să vină și să poarte o discuție în privat cu el. Cu toate acestea, Rădoi a încercat să explice de ce nu s-a bazat mai mult pe Marin la meciurile echipei naționale din septembrie.

Declarațiile lui Răzvan Marin l-au surprins neplăcut pe Mirel Rădoi

Nemulțumit din cauza minutelor primite în partidele cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord, Răzvan Marin a răbufnit la Skopje și a contestat decizia selecționerului Mirel Rădoi. De asemenea, fotbalistul lui Cagliari s-a plâns și de faptul că nu este folosit pe postul său de bază.
Declarațiile l-au surprins pe Mirel Rădoi, care spune că ar fi preferat ca schimbul de replici cu Răzvan Marin să aibă loc în privat. Totuși, selecționerul a oferit o explicație pentru nemulțumirile mijlocașului:

Aşa v-a spus dumneavoastră?
Eu dacă am o problemă cu un jucător nu vin să o discut în faţa dumneavoastră. Întâi o discut cu el şi după aceea o să răspund ceea ce avem de răspuns. Problema unui jucător sau a altuia.
Știu că au fost anumite discuţii, că de ce Dragoş Nedelcu şi nu Răzvan Marin. Până la partida cu Islanda eram acuzat că de ce nu bat un mijlocaş defensiv şi îl bag pe Răzvan Marin acolo. Acum când nu mai joacă Răzvan Marin acolo, sunt acuzat că de ce nu mai joacă Răzvan Marin şi că este nemulţumit”, a spus Mirel Rădoi, după egalul din Macedonia de Nord.

Răzvan Marin a fost titular în 8 din ultimele 10 meciuri la națională

În luna septembrie, Răzvan Marin a fost titular și integralist doar în victoria cu Liechtenstein, scor 2-0, iar în duelurile cu Islanda și Macedonia de Nord a jucat din postura de rezervă 15 minute, respectiv 28 de minute.
Răzvan Marin are 2 goluri marcate și 5 pase decisive în 33 de apariții pentru echipa națională. El a jucat titular în 8 din ultimele 10 meciuri ale echipei naționale, iar în aceste partide s-a făcut remarcat cu un gol și două pase decisive. În acțiunea precedentă din calificări, din luna martie, Răzvan Marin a fost titular și integralist în toate cele trei dueluri, cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia. „Tricolorii” au învins atunci Macedonia pe teren propriu, scor 3-2 și au pierdut în deplasare cu Germania și Armenia, scor 0-1, respectiv 2-3.

Ioan Andone îl atacă dur pe Răzvan Marin: ”Taci din gură! Și pe vremea mea erau astfel de jucători și îmi venea să-i bat!”.

Viorel Moldovan a tranșat conflictul dintre Mirel Rădoi și Răzvan Marin

În conflictul apărut între Mirel Rădoi și Răzvan Marin a intervenit și Viorel Moldovan. Fostul mare atacant al echipei naționale a încercat să calmeze spiritele și a luat apărarea ambelor părți implicate:

E un jucător important în angrenajul echipei naționale, îi înțeleg frustrarea, stiu ce înseamnă să fie fotbalist. Și-ar fi dorit să joace mai mult. Rădoi a preferat acolo un închizător clasic, în prezența lui Nedelcu. Știm foarte bine calitățile lui Marin, el nu joacă această poziție, este un optar, un mijlocaș box-to-box.
Ar putea juca chiar lângă Nedelcu, el având calitate ofensivă și putând să șuteze la poartă. Asta a fost opțiunea lui Rădoi, o să îi treacă lui Răzvan Marin, o să meargă la echipa de club, o să joace.
Pe de o parte, consider că Răzvan Marin are calitățile necesare de a interpreta încă un rol. El a demonstrat că s-a adaptat, ceea ce este foarte bine. Acum, la nervi, la supărare, spui destul de multe. Foarte bine că este supărat, acest lucru îl va motiva și mai mult”, a concluzionat Moldovan, la PRO X.

Răzvan Marin, săgeți către Mirel Rădoi: „Sunt destul de nervos, supărat și nu vreau să vorbesc mai multe”

Răzvan Marin a răbufnit după remiza României cu Macedonia:

A fost decizia antrenorului și merg mai departe. Sunt supărat și pentru rezultat, dar și pentru faptul că n-am jucat mai mult în aceste meciuri. Vom vedea în octombrie ce se va întâmpla, acum mă voi gândi doar la echipa de club.

Nu mi-a spus nimeni nimic, sunt destul de nervos și supărat și nu vreau să vorbesc mai multe. Merg la echipa mea de club să fiu liniștit, să joc și pe poziția pe care dau cel mai bun randament. Nu se pune problema să renunț la națională, sunt încă tânăr”, a spus Răzvan Marin după egalul din Macedonia.

Clasamentul din grupa României după primele 6 jocuri

  1. Germania – 15p (golaveraj 17:2)
  2. Armenia – 11p (golaveraj 7:9)
  3. România – 10p (golaveraj 9:6)
  4. Macedonia de Nord – 9p (golaveraj 11:6)
  5. Islanda – 4p (golaveraj 6:14)
  6. Liechtenstein – 0p (golaveraj 2:15)

Programul tricolorilor pentru ultimele 4 dueluri din Grupa J

  • Germania – România, 8 octombrie, de la ora 21:45
  • România – Armenia, 11 octombrie, de la ora 21:45
  • România – Islanda, 11 noiembrie, de la ora 21:45
  • Liechtenstein – România, 14 noiembrie, de la ora 19:00