Admiratoarea din umbră a Emmei Răducanu. O mare vedetă a tenisului mondial o apreciază pe câștigătoarea US Open 2021

Giosanu Catinca / 02.12.2021, 09:54
Admiratoarea din umbră a Emmei Răducanu. O mare vedetă a tenisului mondial o apreciază pe câștigătoarea US Open 2021

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu (20 WTA), campioana de la US Open 2021, a fost intens criticată după ce a câștigat turneul de Grand Slam. Fanii i-au fost însă aproape și au susținut-i necondiționat. Printre cei care o admiră pe sportiva cu origini româneşti se numără și Maria Sharapova, fostă învingătoare la Wimbledon.

Maria Sharapova, mesaj de susținere pentru Emma Răducanu

Emma Răducanu a fost desemnată de publicația The Sunday Times Sportiva anului. Ea a fost lăudată pentru performanțele uimitoare înregistrate vara aceasta. Există însă și persoane care au mustrat-o pe jucătoarea britanică de tenis. Cei mai mulți s-au arătat deranjați de faptul că tânăra de 19 ani a onorat mai multe invitații la evenimente mondene.

După victoria de la US Open, obținută la numai 18 ani, mărci importante s-au îmbulzit pentru a-i oferi Emmei contracte de sponsorizare. De asemenea, o serie de reviste au dorit să o pună pe coperta lor.

Totuși, de când s-a impus la New York, Răducanu a semnat contracte doar cu Dior şi Tiffany&Co şi a apărut într-o reclamă de Crăciun a distribuitorului de produse de sport Sports Direct, alături de Jack Grealish, mijlocaş al echipei Manchester City. Lucrurile acestea i-au indignat pe oamenii de rând, dar și pe selecționerul naționalei de rugby a Angliei, Eddie Jones.

Există un motiv pentru care această tânără fată care a câștigat US Open nu s-a mai descurcat prea bine după. Când o vezi pe prima pagină din Vogue, purtând haine de la Christian Dior… E prea multa distragere de la tenis în jurul ei.”, a declarat Eddie Jones, în urmă cu cîteva săptămâni.

”Înveți să gestionezi situația pe parcurs”

Maria Sharapova i-a transmis însă jucătoarei de tenis de origine română să nu bage în seamă răutățile oamenilor. Fosta mare tenismenă este de părere că Emma poate învăța să gestioneze situația.

Înveți să gestionezi situația pe parcurs. Când ești tânără, ai succes și ești campioană, cu siguranță vor fi multe oportunități în afara terenului care vor veni. Emma este un sportiv incredibil și ce a realizat la o vârstă atât de fragedă este ceva foarte rar în lumea sportului și trebuie să se bucure de fiecare moment.”, a spus Sharapova, marea campioană retrasă din activitate în anul 2020, conform spotmedia.ro.

În ciuda criticilor, Emma a negat că angajamentele publicitare i-ar fi slăbit concentrarea. Ea a mai spus că a specificat clar echipei sale că antrenamentele sunt prioritare în raport cu orice contract publicitar.