Adrian Mititelu transferă de la Hagi chiar înaintea meciului direct din Superliga. Cine este fotbalistul care va merge la FCU Craiova

Ioan Valentin Oprea 03.09.2023, 16:28
Adrian Mititelu transferă de la Hagi chiar înaintea meciului direct din Superliga. Cine este fotbalistul care va merge la FCU Craiova

Cu doar câteva ore înainte de startul meciului direct de pe arena „Ion Oblemenco”, FCU Craiova e pe cale să transfere un jucător de la campioana Farul Constanţa.

Oltenii caută de ceva vreme întăriri în axul central al defensivei, iar Mititelu jr. a pus ochii pe un fotbalist din lotul lui Gică Hagi. Potrivit informaţiilor furnizate de jurnaliştii de la Fanatik, cele două cluburi sunt la un pas de a se înţelege asupra împrumutului la Craiova a lui Gabriel Buta.

Poate juca şi în bandă

În vârstă de doar 21 de ani, Buta e de meserie fundaş central, dar poate evolua, la nevoie, şi în banda stângă a apărării. După mai multe zile de negocieri, afacerea este ca şi finalizată şi este doar o chestiune de ore până când mutarea va fi confirmată oficial.

Un produs 100% al Academiei lui Gică Hagi, Buta este o obşinuinţă a loturilor naţionale de tineret. Acesta a bifat deja 12 prezenţa pentru reprezentativa Under 20 şi se află, de asemenea, şi în atenţia selecţionerului de la U21, Daniel Pancu.

Cifrele din sezonul actual nu sunt însă deloc strălucite pentru stopper-ul cu o înălţime de 1,85 metri. Buta nu a bifat niciun minut în Superligă şi, în plus, nu a fost trecut niciodată nici măcar pe foaia de joc în primele şase meciuri ale constănţenilor.

Mititelu jr. mai vrea şi un fundaş străin

Întrebat la mijlocul acestei săptămâni dacă echipa din Oltenia va mai aduce întăriri în apărare, Adrian Mititelu jr. a punctat că doi fotbalişti vor sosi în curând la Craiova. Pe lângă Buta, oficialii de la FCU vor să mai pună mână şi pe un jucător străin.

Probabil că săptămâna asta vom semna cu încă doi fundași centrali pentru a ne rezolva aceste și probleme.  Deocamdată nu am semnat cu ei și nu pot să vă dezvălui numele, însă unul dintre ei este român, iar celălalt este străin”, a declarat Mititelu jr.

După şapte partide, oltenii stau dezastruos la capitolul apărare. Craiova a încasat 18 goluri şi doar FC Voluntari mai are cifre atât de slabe. Cele două echipe ocupă ultimul loc într-un clasament al celor mai neperformante defensive din prima divizie din România.

Urmăriți Playsport.ro și pe