Adrian Mutu îl apără pe Săpunaru după ieșirea nervoasă de la finalul meciului Rapid – U Craiova 1948: „Asta justifică nervii lui”

Octavian Vasilescu / 10.05.2022, 19:12
Adrian Mutu îl apără pe Săpunaru după ieșirea nervoasă de la finalul meciului Rapid – U Craiova 1948: „Asta justifică nervii lui”

Cristi Săpunaru (38 de ani) a fost eliminat după fluierul final al meciului Rapid – U Craiova 1948, scor 2-3.

La o zi după meci, antrenorul Adrian Mutu (43 de ani) i-a luat apărarea lui Săpunaru. Tehnicianul Rapidului spune că Lorenzo Paramatti l-a provocat pe fundașul său, astfel că înțelege ieșirea sa violentă.

Arbitrul Marcel Bîrsan i-a eliminat pe Săpunaru și Paramatti după fluierul final, pentru că cei doi au fost la un pas de bătaie pe gazon.

Săpunaru, apărat de Mutu

Nu a lovit pe nimeni, nu a apucat. Asta e lovire? Asta nu e lovire, e o împingere care se întâmplă într-un meci. Eram și eu acolo. Normal că nu mi se pare ok, dar nici așa.

Uite, aici nu a dat în Paramatti. Să fim serioși. Galben, probabil. Nea Nelu, dacă mata erai arbitru, dădeai roșu pentru asta? Păi sunt mii din astea în teren.

E supărat, se descarcă. Dacă se oprea, l-aș fi avut la următoarele meciuri. Mi s-a întâmplat și mie ca jucător, dar mi se pare prea mult pentru Paramatti. Adică să îi arăți stema în nas?

Se știe foarte bine că Craiova are un complex al Rapidului de mulți ani, mai ales de la acel dureros 1-0 de pe Giulești, când a retrogradat. Știe și Paramatti, că e de câțiva ani în România. Și tu vii și îi arăți stema în nas unui jucător exemplar și reprezentativ pentru România?

Asta justifică nervii lui Săpunaru, până la urmă. Eu, ca antrenor, aș fi dorit ca el să își gestioneze sentimentele, dar îl înțeleg. Mă luaseră și pe mine nervii acolo pe teren, sincer vă zic”, a spus Adrian Mutu, pentru Digi Sport.

Ce a spus Săpunaru la finalul meciului Rapid – FC U Craiova 1948

Căpitanul giuleștenilor a explicat la flash-interviu ce s-a întâmplat la finalul partidei.

A început să arate emblema aici, pe Giulești (n.r emblema Craiovei). Ai câștigat? Du-te, tată, la vestiare. Mi-am găsit și cui să răspund. Nu-mi pare rău de nimic, îmi pare rău de rezultat. Am început prost repriza a doua, am revenit în meci, am avut o grămadă de ocazii, după care am luat gol pe o minge lungă. Mergem înainte, trebuie să câștigăm meciul de la Mioveni.

Am uitat să ne apărăm la ultima fază. Suntem obligați să câștigăm la Miovenu și asta vom face. De când ne-am întors pe Giulești, stadionul a fost plin mereu. V-am spus că e stadionul prea mic”, a declarat Cristi Săpunaru.

Clasament play-out

În ultima rundă din play-out, Rapid va înfrunta CS Mioveni în deplasare. U Craiova 1948 va primi vizita celor de la Sepsi OSK, iar FC Botoșani va da peste Academica Clinceni. Primele două clasate din play-out se vor duela în semifinala barajului pentru accederea în Conference League.

Învingătoarea va înfrunta apoi locul 3/locul 4 din play-off pentru calificarea în preliminariile Conference League.

  1. Rapid – 39 pct.
  2. Sepsi OSK – 39 pct.
  3. FC Botoșani – 38 pct.
  4. U Craiova 1948 – 34 pct.
  5. UTA – 32 pct.
  6. CS Mioveni – 28 pct.
  7. Chindia Târgoviște – 23 pct.
  8. Dinamo – 22 pct.
  9. Academica Clinceni – minus 5 pct.
  10. Gaz Metan Mediaș – minus 34 pct.