Adrian Porumboiu, reacție inexplicabilă după plecarea lui Adi Mutu de la FCU Craiova: „Cred că are ăla ceva pe creier! E prostie curată”

Robert Zanfir / 04.10.2021, 21:18
Adrian Porumboiu, reacție inexplicabilă după plecarea lui Adi Mutu de la FCU Craiova: „Cred că are ăla ceva pe creier! E prostie curată”

Adrian Porumboiu s-a arătat surprins de gafele incredibile din apărarea formației lui Adi Mutu, în derby-ul local cu Universitatea Craiova. Fostul mare arbitru regretă situația în care a ajuns echipa lui Adrian Mititelu, dar este convins că tânărul antrenor ar fi trebuit să rămână la cârma oltenilor.

Adrian Porumboiu s-a declarat în mai multe rânduri un fan al celor de la FCU Craiova. Fostul patron al Vasluiului spune că revenirea lui Adrian Mititelu în Liga 1, dar și promovarea Rapidului, sunt un plus pentru fotbalul românesc.

Adrian Porumboiu, reacție inexplicabilă după plecarea lui Adi Mutu de la FCU Craiova: „Cred că are ăla ceva pe creier! E prostie curată”

Adrian Mutu a rezistat doar 11 etape pe banca lui FCU Craiova, deși oltenii au revenit în Liga 1 cu mari speranțe și investiții pe măsură. Rezultatele nu au fost, însă, cele așteptate, iar Adrian Mititelu a decis să rupă contractul cu „Briliantul”, după eșecul cu marea rivală din oraș, Universitatea Craiova.

Plecarea lui Mutu, anunțată în exclusivitate de Playsport, este regretată de fostul patron al Vasluiului, care nu și-a ascuns niciodată solidaritatea cu Adrian Mititelu.

Adrian Porumboiu spune că oltenii lui Mutu au fost „îngropați” de gafele din apărare. Omul de afaceri are și o ieșire destul de agresivă la adresa lui Campagno, care a fost eliminat în minutul 73, după un gest stupid.

Portarul a făcut o gafă. În loc să degajeze, se duce fundaşul la un metru de el. Asemenea naivităţi… Restul nici n-a mai contat. După, italianul ăla nu ştiu unde s-o fi trezit. La atacuri din astea ce poţi să zici? Cred că are ăla ceva pe creier. N-ai cum să înţelegi un jucător care se duce şi loveşte, când mingea era în braţe la portar. O fi făcut vreun sport din ăsta de contact. Merita roşu şi două palme. Ce legătură are să desfaci braţul şi să-l loveşti? S-o fi crezut la volei şi a zis că gâtul lui ăla e vreo minge de volei
Adrian Porumboiu, pentru Fanatik.

Șumudică, în negocieri cu FCU Craiova

Adrian Mititelu s-a repliat rapid și este aproape să îl convingă pe Marius Șumudică, deși acesta are oferte și din Turcia. Pe lângă fostul antrenor al campioanei CFR Cluj, oltenii au și variantele Eugen Neagoe sau Leo Grozavu.

Porumboiu crede că Adi Mutu ar fi putut continua, pentru a redresa nou-promovata: „Sunt două faze la care nu are ce să facă Adi Mutu. Păcat de banii pe care îi cheltuieşte omul ăla (n.r. Adrian Mititelu) şi de munca lui Adi Mutu. Eu n-am mai văzut asemenea faze.

Nici nu poţi să priveşti. În prima repriză au pasat bine vreo 30 de minute cei de la echipa lui Mititelu. Iar arbitrul nu ştiu cum poate să-i lase cu tricourile alea. Or fi avut alte preocupări.

Categoric, dacă arbitrul avea ceva probleme de vedere, putea să ceară schimbarea tricourilor. N-ai voie să faci treaba asta, sunt nişte reguli foarte clare. Meciul s-a rupt în minutul 55 când au pasat ăia. Îl omoară tehnica şi pe Diallo ăla. Nu e prima dată când greşeşte”, a mai spus omul de afaceri, potrivit sursei citate.

Mie îmi pare rău şi de Mutu, şi de Mititelu, pentru că omul a băgat bani. Mutu trebuia să rămână şi să scoată corabia de acolo. Dar îi e şi lui greu când are jucători care fac greşeli din alea. Nu poţi să-i antrenezi. În fotbal, se poate antrena viteza, tehnica, dar prostia n-o poţi antrena. E prostie curată şi la primul gol, şi la faza de eliminare
Adrian Porumboiu

După 11 etape, FCU Craiova este abia pe locul 13, cu doar 9 puncte. Următorul meci al oltenilor va fi pe terenul arădenilor de la UTA, partidă programată după pauză internațională.