Adrian Vasile, neiertător după succesul cu Puerto Rico de la Mondial: „Am fost puțin nemulțumit”. Prima reacție a selecționerului

Olteanu Ștefan 11.12.2021, 22:04
Adrian Vasile, neiertător după succesul cu Puerto Rico de la Mondial: „Am fost puțin nemulțumit”. Prima reacție a selecționerului

Naționala de handbal feminin a României a învins Puerto Rico în grupa principală de la Campionatul Mondial, scor 43-20, dar Adrian Vasile a fost nemulțumit de un aspect. Selecționerul le-a criticat blând pe jucătoare pentru numărul mare de goluri primite din partea unui adversar mult mai slab cotat.

Primele concluzii trase de Adrian Vasile după succesul cu Puerto Rico. Ce l-a nemulțumit pe selecționer

Selecționerul Adrian Vasile nu a fost tocmai încântat de jocul elevelor sale din partida cu Puerto Rico, iar la final a declarat ce l-a nemulțumit cel mai tare.
În prima repriză a partidei, Adi Vasile le-a certat pe jucătoare pentru ratările repetate. „Tricolorele” s-au conformat și au înscris pe bandă rulandă. Însă, apărarea s-a descoperit și mai mult în repriza secundă și România a încasat un total de 20 de goluri.

Dacă ar fi să găsesc un minus, ăsta ar fi, numărul de goluri primit. Am fost puțin nemulțumit că se juca handbal în ritmul din Puerto Rico. A fost un meci în care au găsit calea către gol în anumite momente, e doar corect.
Fără să desconsider vreo echipă, e o diferenţă foarte mare să joci împotriva lui Puerto Rico sau Suediei. Pentru noi, meciul cu Suedia va fi ultimul, din păcate, în competiţie, dar un meci în care o să fim cu totul acolo şi o să încercăm să-l câştigăm. La final voi trage o concluzie.

Cu modalitatea asta de a face un Mondial, e foarte complicat să înţelegi care îţi este locul cu adevărat. Locul nostru în primele opt echipe ar fi însemnat să scoatem una din campioana mondială, olimpică sau locul IV de la JO de la Tokyo. Aşa că, e clar un nivel mai sus ca noi.

În meciul cu Suedia trebuie să ne concentrăm să câştigăm. Cred că suntem pe o pantă ascendentă ca evoluţie, ca spirit şi ca dorinţă de a lupta şi a reprezenta ţara”, a declarat Adrian Vasile.

Lorena Ostase, desemnată „jucătoarea meciului” cu Puerto Rico

Lorena Ostase a înscris 6 goluri în partida cu Puerto Rico, iar la final a primit titlul de „jucătoarea meciului”.

În prima repriză nu am fost noi, nu ne-am simțit una pe cealaltă. Am primit prea multe goluri (n.r. – 9). Sper să ne revenim cu Suedia. A fost un meci mai mult de contraatac și pe faza a doua.

E ultimul meci cu Suedia, dar drumul nostru continuă. E loc de mai bine, am terminat prea devreme pentru ce puteam”, a spus și Lorena Ostase.

Naționala României a ratat calificarea în sferturile Campionatului Mondial de handbal feminin şi va juca ultima partidă luni, cu Suedia, de la ora 19:00.