Adversara pe care Simona Halep o întâlnește la Miami are o poveste de viață uluitoare! S-a dezis de Rusia și reprezintă altă țară

Moldoveanu Camelia / 24.03.2022, 10:32
Adversara pe care Simona Halep o întâlnește la Miami are o poveste de viață uluitoare! S-a dezis de Rusia și reprezintă altă țară

Simona Halep (30 de ani, locul 19 WTA) o să debuteze la turneul de la Miami contra australiencei Daria Saville (28 de ani, locul 249 WTA). Adversara campioanei României s-a dezis de Rusia în urmă cu ceva timp, preferând să concureze sub steagul Australiei.

Simona Halep întâlnește la Miami o sportivă care s-a dezis de Rusia

Partida Halep – Saville va avea loc joi seară, de la ora 23:00, ora României. Saville, fostă Gavrilova, a învins-o în primul tur de la Miami pe belgianca Greet Minnen (24 de ani, locul 81 WTA), scor 7-5, 6-3. Meciul a durat două ore și trei minute.

Daria Saville s-a născut și a crescut în Rusia, la Moscova. Până în anul 2015 aceasta a concurat sub steagul Rusiei, însă după ce a emigrat în Australia a preferat să reprezinte țara care a adoptat-o.

În urmă cu mai mulți ani, Daria Saville surprindea pe toată lumea cu declarația sa. Jucătoarea de tenis a subliniat faptul că nu se simte rusoaică, ci australiancă, motiv pentru care preferă să concureze reprezentând țara în care locuiește în prezent.

Simona Halep – Daria Saville H2H

Simona Halep și Daria Saville s-au duelat de patru ori până acum în circuitul WTA. Românca s-a impus de trei ori, în timp ce Saville are a învins-o o singură dată, în 2016, la Roma.

  • 2015, Indian Wells: Simona Halep vs Daria Saville 2-6, 6-1, 6-2
  • 2016, Roma: Simona Halep vs Daria Saville 3-6, 6-4, 3-6
  • 2016, Rogers Cup: Simona Halep vs Daria Saville 6-2, 6-3
  • 2016, Cincinnati: Simona Halep vs Daria Saville 6-1, 6-2

Medvedev este împotriva lui Vladimir Putin. Și-a șters steagul Rusiei

Atunci când a pierdut marele titlu de la Australian Open 2022, Daniil Medvedev a spus că se simte dezamăgit de fanii din tribune și că o să joace tenis doar pentru familia lui și pentru Rusia. Mai mult, acesta a subliniat că o să aleagă mereu un turneul din Rusia, chiar dacă în același timp are loc un Grand Slam. Cu toate că este un patriot declarat, când a fost întrebat de războiul din Ucraina răspunsul lui a fost unul surprinzător.

Nu a fost ușor să văd știrile de acasă, eu fiind aici în Mexic. Vreau să promovez pacea în lume. Ca jucător de tenis, călătoresc în multe țări ale lumii. Nu este ușor să aud astfel de știri”, a spus Daniil Medvedev, la o conferința de presă.

Daniil Medvedev și-a șters chiar și steagul Rusiei din descrierea contului de Instagram, gest extrem de criticat de către ruși. Astfel, jucătorul de tenis nu doar că s-a poziționat împotriva lui Vladimir Putin, dar a dus la extreme și decizia mai multor turnee care au impus ca rușii să nu concureze sub steagul țării lor.