Rusul Daniiel Medvedev se poziționează contra războiului pornit de țara sa! Ce mesaj a transmis noul lider al clasamentului mondial

Octavian Vasilescu 25.02.2022, 11:59
Rusul Daniiel Medvedev se poziționează contra războiului pornit de țara sa! Ce mesaj a transmis noul lider al clasamentului mondial

Jucătorul de tenis Daniil Medvedev (26 de ani, locul 2 ATP) a reacționat după izbucnirea războiului din Ucraina și condamnă atacurile Rusiei.

În dimineața zilei de 24 februarie, Rusia a pornit războiul împotriva Ucrainei. Vineri, armata Rusiei a pătruns în capitala Kiev.

Daniiel Medvedev, împotriva Rusiei

Medvedev va deveni noul lider ATP după ce Novak Djokovic (34 de ani) a fost eliminat de la Dubai. Prezent la turneul ATP de la Acapulco, Mexic, Medvedev a comentat situația din Ucraina, unde a izbucnit războiul:

„În aceste momente, înțelegi că tenisul nu este atât de important uneori. Cu siguranță, am avut multe sentimente când m-am trezit. Înaintea meciului, nici nu știam că o să fiu lider mondial, întrucât Djokovic a pierdut. Au venit mai multe emoții. Cu siguranță, n-a fost ușor să joc.

Nu a fost ușor să văd știrile de acasă, eu fiind aici în Mexic. Vreau să promovez pacea în lume. Ca jucător de tenis, călătoresc în multe țări ale lumii. Nu este ușor să aud astfel de știri”, a spus Daniil Medvedev, la conferința de presă, citat de Digi Sport.

Daniil Medvedev va fi #1 ATP

Daniil Medvedev s-a calificat în semifinalele turneului ATP de la Acapulco după ce l-a învins pe Yoshihito Nishioka (26 de ani, 103 ATP), scor 6-2, 6-3.

Luni, rusul Medvedev va deveni noul lider în clasamentul ATP. Doar doi sportivi din Rusia au mai reușit această performanță: Evgheni Kafelnikov (1999) şi Marat Safin (2000-2001).

Novak Djokovic a fost lider mondial timp de 361 de săptămâni.

VIDEO Războiul din Ucraina i-a amintit lui Gabi Balint de Revoluție

Victor Pițurcă, despre războiul din Ucraina: „Nu doar Putin e vinovat”

Victor Pițurcă a vorbit și el despre situația din Ucraina. Antrenorul este de părere că nu doar Rusia este vinovată pentru această situație teribilă:

E o tragedie ceea ce se întâmplă, în secolul în care suntem acum, însă aceasta este situaţia. Cei care conduc lumea de data asta nu o fac bine şi eu nu cred că sunt de vină doar ruşii, doar Putin, nu cred lucrul ăsta.

Nu am nimic cu ruşii, nu cunosc niciun rus, însă eu consider că nu doar ei sunt de vină. Cum să nu ne temem? Ar fi culmea să nu ne temem, avem copii, avem nepoţi”, a spus Pițurcă, la evenimentul care a marcat 35 de ani de când Steaua a câștigat Supercupei Europei.