Afacerea Haaland naște cifre monstruoase. Wow, ce transfer se pregătește

Ștefănescu Dragoș / 06.01.2022, 10:04
Afacerea Haaland naște cifre monstruoase. Wow, ce transfer se pregătește

Numele lui Erling Haaland ar putea fi legat de cel mai costisitor transfer din istoria fotbalului. Afacerea Haaland naște cifre monstruoase care pot pune pe gânduri și cele mai bogate cluburi ale lumii.

Erling Haaland, transfer cu cifre monstruoase

Erling Haaland (21 de ani) este unul dintre cei mai prolifici atacanți din lume la momentul actual. Datorită randamentului fantastic de la Borussia Dortmund, pe seama transferului său s-au făcut nenumărate speculații.

În ultimele zile presa internațională a vorbit despre un acord între președintele Barcelonei, Joan Laporta, și Mino Raiola, agentul norvegianului. Pe fondul acestui zvon, publicația L’Equipe face o nouă dezvăluire referitoare la trasferul lui Haaland la Barcelona. Jurnaliștii francezi au detaliat cifrele acestei mutări spectaculoase. Toată afacerea ar putea costa nu mai puțin de 300 de milioane de euro. Achitarea clauzei de reziliere este de 75 de milioane de euro. La această sumă se va adăuga suma 20 de milioane de euro drept comision pentru impresar. În plus, Alf-Inge Haaland, tatăl jucătorului, ar urma să primească  30 de milioane de euro. De asemenea, Erling Haaland va avea un salariu fabulos. El ar urma să semneze o înțelegere valabilă pe 6 sezoane, cu un salariu de 30 – 35 de milioane anual. În total, transferul lui Haaland va costa o sumă exorbitantă, iar clubul care și-l dorește pe atacantul norvegian va trebui să facă un efort financiar imens.

Borussia Dortmund încearcă să-l țină pe Haaland

Cota lui Erling Haaland a explodat după ce acesta a impresionat în tricoul Borussiei Dortmund. Conducerea clubului german este conștientă de valoarea atacantului norvegian și încearcă să-l convingă să rămână. Ultima ofertă pe care nemții i-au făcut-o lui Haaland este una uriașă.

Borussia Dortmund i-a propus atacantului norvegian un salariu de 16 milioane de euro brut pe an. Dacă ar accepta această ofertă, Haaland are deveni cel mai bine plătit jucător din istoria clubului, având în vedere că Marco Reus încasează acum 12 milioane. Clubul așteaptă un răspuns de la Haaland până în  luna februarie. În ciuda ofertei imense făcute de germani, fotbalistul este hotărât să plece la finalul acestui sezon.

Erling Haaland a ajuns la Dortmund în ianuarie 2020, când a fost transfrat de la RB Salzburg. De atunci, atacantul norvegian a marcat 76 de goluri în 79 de meciuri oficiale.

Având în vedere valoarea incontestabilă a lui Haaland, bătălia pentru semnătura sa în această vară va fi aprigă. Rămâne de văzut dacă Barcelona va găsi banii necesari pentru transferul spectaculos al norvegianului, sau PSG, Manchester City sau Real Madrid vor da lovitura de grație.