Aflate în luptă pentru semnătura lui Leo Messi, Barcelona și PSG au încheiat o afacere de ultimă oră! Fotbalistul a fost prezentat oficial

Gabriel-Alexandru Ioniță / 12.07.2021, 22:05
Aflate în luptă pentru semnătura lui Leo Messi, Barcelona și PSG au încheiat o afacere de ultimă oră! Fotbalistul a fost prezentat oficial

Aflate în luptă pentru semnătura lui Leo Messi, Barcelona și PSG au încheiat o afacere de ultimă oră. S-a discutat extrem de mult în ultimele luni despre posibilitatea ca starul argentinian să ajungă pe Parc des Princes. În ianuarie, Messi a intrat în ultimele șase luni de contract cu FC Barcelona și putea să semneze din postura de jucător liber de contract cu orice echipă.

La  acel moment, Messi era destul de supărat pentru lipsa de rezultate din ultimele două sezoane de la clubul catalan. Astfel că pentru o perioadă chiar a era convins să plece de pe Camp Nou. Iar varianta PSG părea cea mai plauzibilă, alături de Manchester City. Între timp însă lucrurile s-au schimbat. La Barcelona a revenit în funcția de președinte Joan Laporta, un om extrem de apropiat de starul argentinian. Iar în cele din urmă Messi a fost convins să continue la Barcelona.

Aflate în luptă pentru semnătura lui Leo Messi, Barcelona și PSG au încheiat o afacere de ultimă oră! Fotbalistul a fost prezentat oficial

Messi totuși nu a semnat prelungirea cu Barcelona, iar contractul său a expirat la 1 iulie. Acest lucru s-a întâmplat din cauza participării sale la Copa America alături de naționala Argentinei. Naționala pregătită de Lionel Scaloni a câștigat competiția regină din America de Sud, iar jucătorii se vor întoarce la echipele de club. Astfel că se așteaptă ca anunțul oficial referitor la prelungirea contractului lui Messi să fie făcut în scurt timp.

FC Barcelona și Paris Saint-Germain au făcut totuși o afacere în această perioadă de transferuri. Catalanii au transferat unul dintre cei mai promițători tineri fotbaliști de la echipa de pe Parc des Princes. De fapt, este vorba despre o „repatriere”. Kays Ruiz, în vârstă de numai 18 ani, a fost crescut la celebra academie a Barcelonei, La Masia. El a ajuns în 2009 la Barcelona de la academia lui Olympique Lyon. A petrecut 6 ani pe Camp Nou, înainte de a semna cu Paris Saint-Germain.

Kays Ruiz revine pe Camp Nou după 6 ani pe Parc des Princes

Ruiz a jucat pentru grupele U17 și U19 ale echipei din capitala Franței, iar la începutul sezonului trecut a fost promovat la echipa mare. Nu a reușit însă să își facă loc în echipa plină de staruri a lui PSG și a părăsit Parisul după ce contractul său care a expirat la finalul sezonului nu a fost prelungit.

S-a întors astfel la Barcelona și speră să aibă mai multe șanse în Catalunia. Mijlocașul central va evolua inițial pentru echipa a doua a clubului, care evoluează în Liga 3 din Spania. Kays Ruiz a fost prezentat oficial pe site-ul Barcelonei de către președintele Joan Laporta. El va avea o clauză de reziliere de 50 de milioane de euro. Aceasta se va dubla când jucătorul va ajunge la echipa mare a Barcelonei.