O iluzie optică de toată frumusețea a pus pe jar microbiștii din întreaga lume. Această provocare este demnă doar de cei care au ochi de vultur.
Statistica arată că unul din 10 oameni o poate rezolva. Dacă te-am făcut curios, nu mai e cazul să prelungim suspansul. În cele ce urmează vei descoperi despre ce e vorba.
În urma studiilor efectuate de-a lungul timpului de o mulțime de cercetători din toate colțurile lumii, s-a stabilit că fiecare dintre noi privește lucrurile sau imaginile în felul său, formând o percepție diferită din fiecare unghi. „Vina” pentru această situație îi aparține creierului.
Întrucât au un rol determinat în stabilirea modului în care percepem lucrurile și, bineînțeles, în măsurarea nivelului de inteligență, iluziile optice se regăsesc de cele mai multe ori în testele de psihanaliză.
Această imagine este exemplul ideal. Ce trebuie să faci? Identifică în cel mai scurt timp posibil mingea ascunsă în intersecția aglomerată, printre mașini și trecători grăbiți. Cum spuneam, procentajul celor care reușesc este extrem de scăzut.
Într-o lume în care factorii perturbatori își fac apariția la orice pas, activitățile de stimulare a minții sunt mai mult decât binevenite. Nu doar că ajută la sporirea nivelului de atenție și concentrare, dar reușesc, totodată, să binedispună.
Revenind la provocarea noastră, poți verifica unde se află mingea, în imaginea de mai jos. Indiferent dacă ai elucidat sau nu marele mister, sfatul nostru e să-ți testezi în permanență abilitățile cu jocuri de acest gen.
În încercarea de a descoperi ce înseamnă, de fapt, o iluzie optică și cum este percepută de creierul uman, oamenii de știință au lansat diverse teorii. Unii au asociat-o cu o eroare a percepției vizuale, în vreme ce alții au ajuns la concluzia că reprezintă o discrepanță între stimulii vizuali din realitate și ceea ce vedem. Alte ipoteze răspândite: