Al-Hilal nu se uită la bani. Cum vrea să-l convingă pe Massimiliano Allegri să devină antrenorul echipei

Ioan Valentin Oprea 12.06.2023, 14:01
Al-Hilal nu se uită la bani. Cum vrea să-l convingă pe Massimiliano Allegri să devină antrenorul echipei

Fotbalul saudit vrea să dea o nouă lovitură în această pauză de vară. După Cristiano Ronaldo şi Karim Benzema, un alt nume important din Europa ar putea ajunge în Golf. Al-Hilal este pe urmele antrenorului principal al lui Juventus Torino, Massimiliano Allegri.

Şefii grupării din Riad au purtat deja o primă rundă de negocieri cu Allegeri. Aflat în vacanţă la Monte Carlo, tehnicianul în vârstă de 55 de ani a fost vizitat de o delegaţie a lui Al-Hilal. Potrivit informaţiilor prezentate de jurnaliştii de la celebra publicaţie Gazzetta dello Sport, saudiţii i-au propus lui Allegri o ofertă pe trei sezoane.

Salariu de trei ori mai mare decât la Juve

Anual, actualul antrenor al lui Juventus ar urma să câştige 20 de milioane de euro, de aproape trei ori mai mult decât salariul pe care îl încaseză la „Bătrâna Doamnă” (7 milioane de euro). În plus, pentru a-l convinge pe Allegri să spună da, şeicii saudiţi sunt gata să-i ofere acestuia şi o primă consistentă de instalare. Zece milioane de euro ar fi suma cu care vor şefii lui Al-Hilal să-l primească în Arabia Saudită pe Allegri.

Deşi conducerea lui Juventus i-a dat în continuare credit lui Allegri şi a anunţat că tehnicianul de 55 de ani va rămâne pe banca bianconerilor şi în sezonul viitor, noi negocieri între tehnician şi Al Hilal sunt aşteptate să urmeze în orele următoare. Allegri mai are contract valabil cu „Bătrâna Doamnă” până în vara lui 2025.

Al-Hilal îl vrea şi pe Neymar

În incursiunea lor pe tărâm francez, şefii lui Al-Hilal s-au oprit şi la Paris. Aceştia au tatonat posibilitatea mutării la Riad a brazilianului Neymar. Conform jurnaliştilor de la CBS Sports, o delegaţie saudită a negociat cu Neymar şi i-a propus acestuia un salariu de aproximativ două sute de milioane de euro. O ofertă oficială nu a fost încă înaintă către Paris Saint-Germain.

Urmăriți Playsport.ro și pe