Ce lovitură mai pregătește Al Ittihad după ce l-a luat pe Benzema. Fotbalistul căruia arabii i-au oferit 300 de milioane de euro

Bogdan Solomon 08.06.2023, 09:44
Ce lovitură mai pregătește Al Ittihad după ce l-a luat pe Benzema. Fotbalistul căruia arabii i-au oferit 300 de milioane de euro

Al Ittihad dă lovitură după lovitură în această perioadă de mercato. După ce l-au convins pe Karim Benzema, saudiții pun la bătaie 300 de milioane de euro pentru un alt star al fotbalului mondial.

Al Ittihad pregătește un nou super transfer. Fotbalistul căruia i-a oferit 300 de milioane de euro

Concret, N’Golo Kante este următoarea țintă a formației din Arabia Saudită, care îi oferă un contract pe trei sezoane – două plus opțiune de prelungire pentru încă unul – și un salariu anual de 100 de milioane de euro. Această sumă include drepturile de imagine, precum și contractele comerciale.

La fel ca în cazul lui Benzema, mijlocașul de 32 de ani ar putea ajunge gratis la Al Ittihad, dat fiind faptul că tocmai i-a expirat contractul cu Chelsea. Palmaresul său cuprinde șapte trofee: Liga Campionilor, Europa League, Premier, Cupa Angliei, Supercupa Europei și Mondialul Cluburilor.

Tot în tricoul echipei londoneze a bifat nu mai puțin de 269 de meciuri și a reușit să marcheze 14 goluri, dar stagiunea recent încheiată nu a fost tocmai reușită, din cauza accidentărilor. Presa franceză anunță, însă, că mutarea este iminentă: Kante a efectuat vizita medicală și urmează să ajungă la Jeddah pentru prezentarea oficială. Nu mai puțin de un miliard de euro au plătit șeicii pentru primele mutări importante din actuala perioadă de mercato.

Benzema a fost prezentat oficial: „Fotbalul din Arabia Saudită se dezvoltă”

Zilele trecute, de îndată ce s-a despărțit oficial de echipa sa de suflet, Real Madrid, pentru care a evoluat timp de 14 ani, Karim Benzema a ajuns în Arabia Saudită și a fost prezentat oficial la Al Ittihad. Acesta a oferit și primele declarații în tricoul galben – negru, exprimându-și convingerea că nivelul competiției va crește semnificativ, așa cum a subliniat și bunul său prieten, Cristiano Ronaldo, în interviul acordat recent.

„Al-Ittihad este o provocare nouă pentru mine. Este un campionat bun și sunt mulți jucători buni. Cristiano Ronaldo este deja aici. Îmi este prieten și arată că fotbalul din Arabia Saudită se dezvoltă. Sunt aici să câștig, așa cum am făcut-o și în Europa. Abia aștept să ne vedem în Jeddah”, a spus Benzema.

În cei trei ani de contract, starul francez va încasa o sumă record: 600 de milioane de euro. „Benzema este aici. Un nou tigru va rage. Bine ai venit la Ittihad”,  a transmis campioana en-titre, prin intermediul rețelelor de socializare, în momentul prezentării oficiale. Postarea a generat zeci de mii de like-uri din partea internauților.

Urmăriți Playsport.ro și pe