Al-Khelaifi, atac dur la adresa inițiatorilor Superligii. Președintele lui PSG nu este de acord cu înființarea noii competiții

Ștefănescu Dragoș 31.03.2022, 15:06
Al-Khelaifi, atac dur la adresa inițiatorilor Superligii. Președintele lui PSG nu este de acord cu înființarea noii competiții

Superliga Europei, proiectul inițiat de Florentino Perez, a prins din nou contur la începutul acestui an. Marile puteri din fotbalul european au readus în prim plan controversata competiție. Inițiatorii au primit o replică dură din partea lui Nasser Al-Khelaifi. Președintele lui PSG nu este de acord cu inființarea acestei noi competiții, mai ales în contextul războiului din Ucraina.

Nasser Al-Khelaifi nu este de acord cu înfiițarea Superligii. Președintele lui PSG i-a criticat dur pe inițiatorii acestui proiect

La începutul anului trecut, mai multe cluburi puternice ale Europei au pus la cale proiectul unei noi competiții, Superliga Europei. Nu mai puțin de 12 cluburi de top au aderat imediat la noul concept propus de Florentino Perez.

Noua competiție nu s-a materializat însă din cauza opoziției ferme a celorlalte cluburi, a fanilor dar și a celor de la UEFA. Se pare că ideea nu a fost abandonată de inițiatorii săi, Real Madrid, Barcelona și Juventus. Conducătorii celor trei cluburi încearcă acum să refacă regulile competiției pe care o propun, pentru a fi acceptată de toată lumea.

Încă de la început, PSG a fost împotriva înființării Superligii Europei. Văzând că Real Madrid, Barcelona și Juventus insistă cu ideea acestei noi competiții, Nasser Al-Khelaifi le-a dat o replică dură. Președintele lui PSG a criticat vehement această inițiativă, mai ales în contextul războiului din Ucraina.

Cu Superliga sau fără Superliga. Urăsc s-o spun, e vorba de trei cluburi. Dar ele știu că nu există nicio șansă. Oamenii mor în Ucraina și nu au unde să doarmă, iar noi ne luptăm pentru Superliga?

Aș fi putut accepta acel cec de 400 de milioane de euro. A fost și PSG invitată. Apoi, când am refuzat, au spus că nu ne-au invitat. Asta spune totul.

Dacă m-aș fi gândit la mine, aș fi făcut-o. Mai ales pe perioada pandemiei. Dar cum rămâne cu ecosistemul, cu fanii și valorile pe care le reprezinți?”, a declarat Al-Khelaifi, potrivit Marca.

Modificările aduse noului format al Superligii Europei

Conform presei din Franța, Superligii i-au fost aduse câteva modificări semnificative. Principalele schimbări sunt:

  • fără echipe care să partipe permanent
  • calificarea se obține pe baza rezultatelor din competițiile interne
  • 20 de locuri, fiecare ligă are șansa să participe după mai multe meciuri de calificare
  • a două ligă formată din 20 de echipe
  • număr redus de meciuri

Marile cluburi ale Europei consideră că UEFA are prea mult de câștigat de pe urma lor. Acesta este principalul motiv pentru care doresc inființarea unei competiții independente. Câștigurile urmând să fie împărțite doar de cluburile participante, jucătorii și fanii lor.