Alertă în Japonia! Un sportiv a fugit din satul olimpic și este căutat de autoritățile nipone. Și-a justificat gestul printr-un bilețel

Giosanu Catinca / 19.07.2021, 11:39
Alertă în Japonia! Un sportiv a fugit din satul olimpic și este căutat de autoritățile nipone. Și-a justificat gestul printr-un bilețel

Autoritățile din Japonia au intrat în alertă după ce un sportiv a fugit din satul olimpic. Din primele informații reiese faptul că individul a plecat de bună voie. Poliția niponă a transmis că bărbatul și-a justificat gestul printr-un bilețel.

Un sportiv a fugit din satul olimpic și este căutat de autoritățile nipone

Un halterofil ugandez care se pregătea pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo a dispărut de la locul de antrenament al echipei sale, la Izumisano, lângă Osaka. În momentul de față, el este căutat în toată Japonia. Se pare că sportivul avea probleme personale care nu îi dădeau deloc pace. Înainte de a pleca, el a lăsat la vedere un bilet pe care stătea scris că vrea să rămână să lucreze în Japonia deorece viața în Uganda este extrem de dificilă.

Julius Ssekitoleko nu se calificase pentru a participa la Jocurile de la Tokyo și urma să se întoarcă în Uganda pe 20 iulie.

Și-a justificat gestul printr-un bilețel

În urma investigațiilor făcute de către autoritățile nipone s-a descoperit că halteropifilul fugar a cumpărat un bilet la un tren rapid către Nagoya. Alți doi membri ai delegației ugandeze, care veniseră în Japonia încă din luna iunie, au fost descoperiți pe aeroport pozitivi cu virusul SARS COV-2, varianta Delta. Mai precis, este vorba de doi sportivi din aceeași țară și din același sport. După cum era de așteptat, cei doi au fost izolați în vederea combaterii răspândirii malariei respiratorii.

Ambii sportivi depistați cu noul coronavirus sunt fotbaliști. Thabiso Monyane și Kamohelo Mahlatsi, jucători în naționala olimpică a Africii de Sud au fost depistați pozitiv cu Covid-19. Și pentru că au intrat în contact cu coechipierii lor, tot lotul africanilor se află acum în izolare. Sportivii așteaptă cu mare nerăbdare rezultatele testelor pentru a ști cu exactitate ce au de făcut în continuare.

Președintele CIO, Thomas Bach, a reacționat după ce halterofilul a fugit din satul olimpic. El a declarat că sanșele ca participanții la J.O. să răspândească virusul către localnici sunt zero. Asta, datorită măsurilor luate pentru acest eveniment de mare amploare.

La momentul actual, Uganda are 25 de sportivi calificați pentru JO 2020. Dintre aceștia, 19 sunt atleți, 3 boxeri, 2 înotători și un canotor.