Alertă la Dinamo București trasă chiar de Iuliu Mureșan. Amenințarea sanitară îi pândește pe „câini”

Dragos Stefanescu 20.10.2021, 15:09
Alertă la Dinamo București trasă chiar de Iuliu Mureșan. Amenințarea sanitară îi pândește pe „câini”

Dinamo este într-o situație dezastruoasă în Liga 1. După 9 partide fără victorie, echipa alb-roșie speră într-un reviriment cât mai rapid. Astăzi, o nouă alertă a fost trasă la Dinamo, chiar de Iuliu Mureșan.

Alertă la Dinamo

Valul patru al pandemiei de COVID-19 a lovit din plin România. Numărul de infectări este pe zi ce trece mai mare, iar numărul deceselor este în creștere continuă. Pe fondul acesta, fotbalul românesc încearcă să-și desfășoare activitatea cât mai firesc posibil.

Dinamo este într-o formă sportivă dezastruoasă. Fără nicio victorie în 9 partide, echipa din ”Ștefan cel Mare” încearcă să revină la o formă mai bună. Sâmbătătă, 23 octombrie, Dinamo are derby cu Rapid. Partida se va disputa doar cu spectatori vaccinați sau trecuți prin boală.

Înaintea meciului cu Rapid, Iuliu Mureșan a vorbit despre situația vaccinării în cadrul lotului lui Dinamo. Directorul executiv dinamovist a dezvăluit că un număr foarte mic de fotbaliști s-au imunizat până acum. Mureșan a vorbit și despre situația pandemică din țara noastră, trăgând un semnal de alarmă pentru toți românii.

Eu m-am vaccinat și cu a treia doză. Recomand tuturor să se vaccineze, e atât de mare numărul morților încât trebuie să dea de gândit la toată lumea. Cei care sunt antivacciniști trebuie să aibă o cultură, să-și revizuiască atitudinea. Se plâng medicii și personalul medical că sunt epuizați, trebuie luate măsuri.

Aș da o vaccinare obligatorie, cel puțin pentru medici și pentru sectorul de învățământ. Dar nu știu care ar putea fi sancțiunile pentru cei care nu se supun. Dacă suspenzi multe contracte de muncă, cu cine mai lupți? E delicat, dar trebuie făcut ceva, după părerea mea. Chiar dacă aș putea să-mi iau niste înjurături acum, îmi asum, trebuie făcut ceva. Suntem pe locul doi la numărul de morți în Europa. Prea mulți oameni pierdem zilnic, e o dramă.

La Dinamo nu sunt în mare procent vaccinați. Avem vreo 12-13 vaccinați. Facem testarea la două săptămâni. La ultimul test, de miercuri, toată lumea a fost negativă. Sigur că nu se testează vaccinații, potrivit protocolului. Știu persoane infectate cu noua tulpină Delta, dar vaccinați, și au făcut ceva ca un guturai, s-au vindecat repede”, a spus Iuliu Mureșan pentru Sport.ro.

Dinamo solicită ședințe online cu LPF

Având în vedere situația sanitară din România, clubul Dinamo le-a solicitat celor din LPF să nu mai organizeze ședințe în care să fie prezența fizică obligatorie. Oficialii din ”Ștefan cel Mare” doresc ca ședința programată pe 27 octombrie să fie făcută online.

Am primit o adresă de la Ligă în care ne solicită în data de 27 o ședință. Mi se pare total nepotrivit acum să te întâlnești fizic, ar trebui să fie online. Probabil se va lua o decizie de către Guvern și președintele țării, probabil vom fi obligați să luăm niște măsuri. Recomand Ligii să nu mai facă acea întâlnire cu prezență fizică, să o facă online”, a spus Iuliu Mureșan.

Urmăriți Playsport.ro și pe