Alex Maxim, pe urmele lui Torje. Un important club din Serie A îl dorește pe „internaționalul” român

Bădulescu Silvian 28.01.2023, 10:28
Alex Maxim, pe urmele lui Torje. Un important club din Serie A îl dorește pe „internaționalul” român

Alex Maxim (32 de ani) poate da lovitura. Fotbalistul celor de la Gaziantep este dorit în Serie A, la Udinese, fosta formație a lui Gabriel Torje. „Internaționalul” român este văzut drept înlocuitorul perfect pentru Gerard Deulofeu (28 de ani). Spaniolul va fi supus unei intervenții chirurgicale și va rata a doua parte a sezonului.

Udinese, pe urmele lui Alex Maxim

Alex Maxim este unul dintre cei mai constanți jucători din Superliga Turciei din ultimii ani. „Internațional” român are, din nou, un sezon bun la Gaziantep. În 18 partide de campionat, a bifat patru goluri și cinci pase decisive.

Totuși, echipa sa ocupă doar poziția a 13-a în clasament, la un singur punct de prima poziție retrogradabilă.

Mai mult, Gerard Deulofeu, fotbalist de bază din angrenajul celor de la Udine, s-a accidentat și va rata a doua parte a sezonului.

În acest context, există interes pentru mijlocașul de creație. Fosta formație a lui Gabi Torje, locul 7 din Serie A, ar fi interesată de serviciile jucătorului crescut de Ardealul Cluj și Espanyol, conform Messaggero Veneto.

Concurentul lui Maxim ar fi Josip Brekalo, fotbalist legitimat la Wolfsburg. Totuși, tratativele avansate cu Fiorentina împiedică negocierile, mai menționează italienii.

3,5 milioane de euro este cota actuală a românului, conform Transfermarkt. În străinătate, acesta a mai evoluat pentru Espanyol, Badalona, Stuttgart și Mainz.

Gerard Deulofeu: „Pentru mine nu este o tragedie!”

Udinese a comunicat oficial că Gerard Deulofeu va fi supus unei operații de întărire a capsulei genunchiului. Intervenția va avea loc la Villa Stuart din Roma. Fotbalistul crescut de Barcelona nu va mai evolua în partea a doua a stagiunii 2022-2023.

Accidentarea a venit într-un moment extrem de prost pentru spaniol. Acesta ar fi intrat în vizorul celor de la Aston Villa, formație din Premier League.

Catalanul a părăsit în lacrimi terenul, în minutul 77 al deplasării de la Sampdoria.

Pentru mine nu este o tragedie. Este o nouă oportunitate. Este a treia oară când, din păcate, trebuie să fiu operat, dar de fiecare dată am reușit să văd și să simt cât de mult m-a ajutat să cresc atât profesional, cât și personal. Din acest motiv, voi face față în cel mai bun mod acestei perioade grele, sunt bucuros că am și oameni care îmi dau viață și mă fac să mă simt mai bine. Toate acestea mă vor face să depășesc acest moment și voi folosi această perioadă ca pe o nouă oportunitate. Vă mulțumesc tuturor pentru fiecare mesaj de susținere, vă simt foarte aproape.”, a fost mesajul lui Gerard Deulofeu pe Instagram.

Urmăriți Playsport.ro și pe