Alexandru Bourceanu șochează: ”Încerc să fac o autospălare de creier. Nu vreau să trăiesc din amintiri, dar nu mă pot adapta la Facebook, Tik-Tok, Instagram”

Autor: Justin Gafiuc / 08.12.2021, 18:32
Alexandru Bourceanu șochează: ”Încerc să fac o autospălare de creier. Nu vreau să trăiesc din amintiri, dar nu mă pot adapta la Facebook, Tik-Tok, Instagram”

Prezenți la lansarea ”Udinese Academy”, proiectul ex-dinamovistului Marius Alexe, Cristi Pulhac, Alex Bourceanu și Liviu Ganea au vorbit despre starea la zi a fotbalului românesc, împreună cu fostul lor coleg sau adversar din Liga 1.

Ajungi să te gândești cu cine mai câștigi dacă n-ai reușit să bați echipa de pe ultimul loc. Cu înjumătățirea punctelor, mai sunt șanse pentru salvarea de la retrogradare, dar trebuie să începi să aduni puncte, să crești”, a spus Alexe despre situația de la Dinamo.

A vorbit apoi despre trecerea pe linie moartă a lui Steliano Filip și Cosmin Matei: ”Eram împreună când au semnat . Știau în ce intră. Eu nu sunt de acord însă de multe ori cu ceea ce se întâmplă cu jucătorii români în Liga 1. Când evoluam peste hotare, eram tras la răspundere de fiecare dată când nu prindeam un meci bun. În schimb, la noi lucrurile stau pe dos. Tot românii sunt pedepsiți primii, iar față de străini e parcă mereu o stare de înțelegere. Nu cred că Rednic poate fi învinovățit, pentru că a venit într-o situație foarte dificilă, greu de gestionat”.

M-a sunat un coleg să ne antrenăm și noi un pic și să intrăm 30 de minute la Dinamo”

Fostul atacant Liviu Ganea a comentat și el degringolada de la ”câini”: ”Când aduci jucători liberi de contract și doar pe considerentul că nu vor bani mulți, e clar ce urmează. Cred că ar fi fost mai inspirați dacă-l vindeau pe Sorescu atunci când au avut ofertă de 900.000 de euro din Polonia, dar și pe 500.000 de euro acum ar fi bine, pentru că orice ban e binevenit în situația actuală”.

Pulhac a completat: ”Marea problemă la Dinamo e că nu au de unde nici să mai aducă jucători din propria pepinieră, fiindcă nu mai sunt tineri de valoare. Cei urcați acum din centrul de juniori nu prea fac față la Liga 1. Ar fi fost o soluție să mai scape de presiunea aceasta a aducerii de fotbaliști repede, pentru a salva clubul. Mă sunase chiar azi un fost coleg să mă întrebe dacă am putea să ajutăm și noi vreo 30 de minute pe meci, dacă ne apucăm să ne pregătim serios vreo două-trei săptămâni. Fără supărare, nimeni din echipa de acum nu prindea grupul din urmă cu ceva ani, când suporterii ne luau la alergat că eram pe locul cinci, nu ca acum”.

Nu mai joc nici la old-boys, nu-mi mai pot controla corpul”

Alex Bourceanu a evitat să-și dea cu părerea despre situația de la FCSB, ci a preferat să vorbească despre situația sa: ”Mă tentează să devin antrenor, dar sunt foarte stresat cu situașia la zi a școlii, nu știm deocamdată ce ne rezervă nici viitorul apropiat. Sunt înspăimântat că nu prea mă pot adapta la lumea asta virtuală, la facebook, Tik-Tok, Instagram și, vorba lui Mircea Badea, dinozaurii au dispărut pentru că nu s-au adaptat”.

A explicat că nu mai vrea să mai joace fotbal nici măcar în partidele de old-boys: ”E o componentă pe care n-o mai pot controla, corpul meu. Resimt din plin uzura anilor și antrenamentelor din fotbal. Încerc să fac o autospălare pe creier în materie de trecut și să mă gândesc doar la viitor. Nu vreau să trăiesc din amintiri”.