Alexandru Crețu le ține în „stand-by” pe FCSB și CFR Cluj! Care este motivul principal al deciziei

Mihai Cheles / 06.05.2021, 11:47
Alexandru Crețu le ține în „stand-by” pe FCSB și CFR Cluj! Care este motivul principal al deciziei

Alexandru Crețu le ține în „stand-by” pe FCSB și CFR Cluj! Internaționalul român nu vrea să se grăbească cu deciziile, așa că le cântărește foarte bine.

Alexandru Crețu le ține în „stand-by” pe FCSB și CFR Cluj! Care este motivul principal al deciziei

Alexandru Crețu a încheiat conturile cu formația slovenă NK Maribor. Chiar dacă mai avea câteva săptămâni de contract, antrenorul l-a anunțat pe român că nu mai face parte din planurile sale. În replică, Crețu a cerut rezilierea contractului de comun acord.

Fiind doar o chestiune de timp, birocratică, până să devină liber de contract, Alexandru Crețu a început să stârnească interesul mai multor formații importante din România și din străinătate.

Se cunoaște faptul că acesta a ratat în două rânduri transferul la FCSB, pe vremea când evolua la Poli Iași. De asemenea, era ca și transferat la CFR Cluj, în pauza de iarnă, însă negocierile s-au împotmolit. Cu toate acestea, cele două formații au rămas într-o legătură strânsă cu agentul jucătorului și vor face eforturi considerabile să-l transfere. Doar că, va fi mai greu ca niciodată!

Faptul că este liber de contract, reprezintă un avantaj mai mare pentru jucător. Cluburile sunt încântate că nu mai trebuie să achite o sumă de transfer, iar jucătorul de asemenea, fiindcă poate să-și negocieze bonusurile de instalare și contractul cu o mai mare încredere.

Alexandru Crețu le ține în
Alexandru Crețu le ține în „stand-bye” pe FCSB și CFR Cluj! Care este motivul principal al deciziei

Sârbii îi pregătise lui Crețu un salariu consistent

Presa din Serbia anunță că Partizan Belgrad (Serbia) și Dinamo Zagreb (Croația) au luat deja legătura cu agentul jucătorului și primele păreri au fost expuse. Fotbalistul român a mai avut șansa să evolueze în Serbia, însă atunci a refuzat oferta rivalei lui Partizan, Steaua Roșie Belgrad. Campioana Serbiei îi oferea un contract anual de 400.000 de euro. Cu toate acestea, Alexandru Crețu nu a mai ajuns în Serbia, din diverse motive.

Cel mai mare salariu din Liga 1 îl are Alexandru Chipciu de la CFR Cluj. Mijlocașul primește 25.000 de euro pe lună, adică un salariu anual de 300.000 de euro. Mult sub ceea ce îi oferea Steaua Roșie lui Crețu. Semn că există posibilități financiare considerabile și în Serbia. De multipla campioană a Croației, Dinamo Zagreb, nu mai are rost să discutăm. A vândut jucători în ultimii 20 de ani de ordinul sutelor de milioane de euro.

Astfel, dacă negocierile dintre Alexandru Crețu și Partizan/Dinamo Zagreb sunt serioase și oferă un avantaj tuturor, așteptarea celor de la FCSB și CFR Cluj este una în zadar. Niciuna dintre formații nu dorește să ofere un salariu de peste 300.000 de euro pe an. Dacă nu se va ajunge la nicio înțelegere, Alexandru Crețu ar putea face un compromis financiar, pentru a se întoarce în Liga 1.