Alexandru Dobre își continuă forma bună în Franța. Internaționalul român a marcat din nou pentru Dijon

Gabriel-Alexandru Ioniță 22.12.2021, 08:26
Alexandru Dobre își continuă forma bună în Franța. Internaționalul român a marcat din nou pentru Dijon

Alexandru Dobre a fost din nou titular pentru Dijon, de această dată în meciul din deplasare contra celor de la Nancy din etapa cu numărul 19 din Ligue 2. Iar fostul internațional român de tineret i-a răsplătit din plin încrederea antrenorului său deschizând scorul în minutul 23.

Alexandru Dobre a marcat din nou pentru Dijon în Ligue 2

Acesta a fost de altfel și scorul pauzei. În partea secundă echipa antrenată de Patrice Grande a mai marcat de două ori prin Valentin Jacob și Romain Philippoteaux. Cu această victorie Dijon a ajuns la 23 de puncte, urcând de pe locul de pe locul 16 până pe poziția a 13-a. Cei de la Nancy rămân pe ultimul loc în Ligue 2 cu doar 12 puncte.

Alexandru Dobre a ajuns astfel la al treilea gol marcat în acest sezon pentru Dijon în 13 meciuri jucate. De asemenea,  extrema stângă crescută de cei de la Bournemouth a reușit să ofere și două pase decisive.

Dobre este fost internațional român la U17 și U21 și a făcut parte din lotul pentru Jocurile Olimpice

Fotbalistul născut la București a jucat pentru naționalele U17 și U21 ale României, pentru cea din urmă reușind și să marcheze un gol. De asemenea, a făcut parte și din lotul deplasat de Mirel Rădoi în această vară la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Acolo, Dobre a jucat în toate cele 3 meciuri ale naționalei olimpice, fără să reușească să marcheze vreun gol.

La competiția din Japonia, „tricolorii” au pus meciurile slabe făcute pe seama condițiilor de care au avut parte în satul olimpic. Ei au acuzat probleme referitoare la alimentație și la restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Mai mult, Mirel Rădoi nu s-a putut baza pe toți jucătorii pe care și i-a dorit pentru această competiție. Cluburile importante din Liga 1 au refuzat să își lase fotbaliștii la Tokyo pe motiv că au nevoie de ei în începutul aglomerat de sezon. Mai ales că unele dintre ele aveau de jucat în preliminariile cupelor europene.

Alexandru Dobre a fost transferat de Dijon de la Bournemouth în august 2020 în schimbul sumei de 1 milion de euro. Iar, în prezent, cota sa potrivit Transfermarkt a rămas aceeași.