Alexandru Maxim a debutat pentru FCSB. Prestație sub așteptări a jucătorilor lui Toni Petrea

Gabriel-Alexandru Ioniță / 15.01.2022, 16:25
Alexandru Maxim a debutat pentru FCSB. Prestație sub așteptări a jucătorilor lui Toni Petrea

FCSB a disputat primul și singurul meci de pregătire de dinaintea reluării campionatului. Echipa antrenată de Toni Petrea a avut o evoluție sub așteptări în compania celor de la CS Mioveni.

FCSB, joc dezamăgitor contra celor de la CS Mioveni

Partida disputată la baza de pregătire de la Buftea s-a terminat la egalitate, scor 0-0, iar singurul eveniment cu adevărat notabil a fost debutul pentru formația roș-albastră al portarului de numai 14 ani Alexandru Maxim. Acesta a intrat după pauză în locul lui Ștefan Târnovanu și chiar a avut o intervenție salvatoare în finalul meciului.

Despre tânărul Alexandru Maxim, Mihai Stoica a avut numai cuvinte de laudă înainte de startul acestui cantonament. Managerul general de la FCSB chiar l-a comparat pe puști cu portarul belgian al celor de la Real Madrid, Thibaut Courtois.

Eu am spus că avem un portar, Alex Maxim, care are peste 1.90m. Am văzut în presă că s-a scris că ar avea 1.88m. Azi, când l-am văzut în cantonament, l-am întrebat: „Băi, Courtois, ce înălțime ai?” 1.99m! Nu este amotric. O să auzim de el. Am avut un Alexandru Maxim (n.r – actualul mijlocaș de la Gaziantep), dar ăsta va fi mai mare”, a spus Mihai Stoica la Telekom Sport.

Interesant de remarcat că la acest meci cu CS Mioveni au asistat și o parte dintre suporterii FCSB-ului. Chiar dacă aceștia au anunțat că sunt în război cu Gigi Becali, iar accesul spectatorilor nu a fost permis, ei au profitat de infrastructura terenului sintetic de la Buftea și au privit partida de după gardul acestuia.

Toni Petrea a avut și motive de bucurie după acest amical. Florinel Coman s-a recuperat în sfârșit după numeroasele accidentări cu care s-a confruntat în ultimul an și a fost introdus pe teren în partea secundă.

Echipele de start:

FCSB: Ștefan Târnovanu – Denis Haruț, George Miron, Ovidiu Perianu, Sorin Șerban – Adrian Șut, Răzvan Oaidă – Alexandru Musi, Darius Olaru, Octavian Popescu – Ianis Stoica
Antrenor: Anton Petrea

Rezerve: Cătălin Straton, Alexandru Maxim, Valentin Crețu, Florin Tănase, Ianis Stoica, Andrei Burlacu, Valentin Gheorghe, Andrei Tănasă, Matei Tănasă, Risto Radunovic, Andrei Cordea, Florinel Coman

CS Mioveni: Popescu – Ionuţ Rădescu , Alexandru Iacob, Adrian Scarlatache, Garutti, Dănuţ Şerbănică – Daniel Toma, Dumitriu – Alexandru Buziuc, Albert Voinea, Wright
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: Buftea

Chiar dacă roș-albaștrii nu au reușit să învingă o echipă aflată în lupta pentru evitarea retrogradării, Darius Olaru, care a fost căpitanul celor de la FCSB în acest meci, s-a arătat destul de optimist în legătura cu șansele vicecampioanei de a obține un rezultat pozitiv în marele meci cu CFR Cluj.

Cred că a fost un joc de pregătire cât de cât bun. Am încercat să ne facem jocul. Din păcate nu am reușit să câștigăm, dar a contat că ne-am pregătit bine în această perioadă de pregătire. Sperăm ca în primul meci să fie victorie. A fost un pic greu, dar ne apropiem de prima săptămână de campionat și acum o să o lase mai ușor.

Avem nevoie de victorie, dar suntem aici să facem față presiunii și sperăm să câștigăm. Suntem pregătiți pentru acest meci și sperăm să dăm totul și să câștigăm. Dacă vom câștiga o să ne apropiem de ei. Sunt foarte importante punctele. Dacă vor câștiga se vor detașa foarte mult și nu o să avem șanse în play-off”, a declarat Olaru la finalul partidei.

Plecare bruscă de la FCSB? Gigi Becali își poate pierde „bărbatul” din echipă