Plecare bruscă de la FCSB? Gigi Becali își poate pierde „bărbatul” din echipă

Ștefănescu Dragoș / 15.01.2022, 14:48
Plecare bruscă de la FCSB? Gigi Becali își poate pierde „bărbatul” din echipă

FCSB se pregătește intens pentru reluarea Ligii 1. O veste proastă poate aduce îngrijorarea în tabăra roș-albaștrilor. Gigi Becali îl poate pierde pe unul dintre jucătorii săi favoriți.

FCSB poate pierde un jucător important

FCSB a terminat anul 2021 pe locul doi al Ligii 1, la 10 puncte în spatele liderului CFR Cluj. Reluarea campionatului este aproape, iar echipa roș-albastră pregătește lupta finală pentru titlu.

Chiar dacă nu a făcut mutări spectaculoase până acum, FCSB ar putea primi o lovitură dură în următoarea perioadă. Paulo Vinicius (37 de ani) a intrat oficial în ultimele șase luni de contract și poate negocia cu orice echipă care este interesată de serviciile sale. Pe urmele jucătorului brazilian este deja un club din Portugalia. Santa Clara, ocupanta locului 14 în campionatul portughez, este interesată de Paulo Vinicius. Lusitanii îl doresc pe fundașul lui FCSB în locul lui Andrei Chindriș (23 de ani). Fostul jucător al lui FC Botoșani a prins un singur meci de la transferul său în Portugalia și are șanse minime să rămână la echipă, potrivit Digisport.

Transferul lui Vinicius la Santa Clara s-a putea produce în vară, când brazilianul își încheie contractul cu FCSB. Vinicius are un salariu lunar de 15.000 de euro la echipa roș-albastră. În acest sezon, brazilianul a jucat în 16 meciuri pentru vicecampioana României, reușind să marcheze două goluri.

Vinicius, preferatul lui Gigi Becali

Paulo Vinicius a semnat cu FCSB în vara anului trecut, după ce s-a despărțit de CFR Cluj. Fundașul  brazilian a avut evoluții excelente încă de la începutul aventurii la echipa roș-albastră. După debutul său  la FCSB, Gigi Becali se arăta încântat de prestația brazilianului, spunând că se așteaptă să îl vadă pe teren încă 2-3 ani.

Da, m-a încântat aseară Vinicius. Dezinvolt, foarte calm, dă siguranță apărării. Eu nu știu cum a renunțat CFR la jucătorul ăsta. Eu am vrut să îl iau de când a plecat de la CFR, dar nu a vrut atunci. Eu tot timpul m-am interesat de el. Mai poate juca 2-3 ani. E prea bărbat, prea echilibrat mental”, declara Gigi Becali, în august, la Pro X.

Gigi Becali a făcut planul pentru transferul lui Octavian Popescu

Octavian Popescu (19 ani) este unul dintre tinerii jucători de la FCSB care a impresionat cel mai mult în acest sezon. Evoluțiile bune l-au adus în atenția mai multor cluburi importante din străinătate. Ofertele pentru jucătorul roș-albaștrilor nu au încetat să apară în ultima perioadă.

Gigi Becali nu intenționează să-l vândă momentan pe Octavian Poescu. Patronul FCSB este conștient de valoarea tânărului jucător și a pus la punct chiar un plan de vânzare al acestuia într-un viitor nu foarte îndepărtat. Latifundiarul din Pipera este ferm convins că Popescu va fi un fotbalist care va valora zeci de milioane de euro peste câțiva ani. Becali are așteptări mari și de la alți tineri fotbaliști din lotul echipei sale, unul dintre aceștia fiind Ianis Stoica.

Și Ianis e marcator, dar Tavi Popescu are ceva special. Putem să vorbim de zeci de milioane de euro peste 2-3 ani. Acum e copil, are talent, dar trebuie să joace meci de meci, să dea goluri, să rezolve meciuri. Până acum, a cam rezolvat.

N-am avut nicio ofertă. Dar, nu mă grăbesc. La fel am procedat și cu Man și cu Moruțan. I-am lăsat să crească, să mai învețe, să se dezvolte din toate punctele de vedere și la 22 de ani, ați văzut pe ce sume au plecat, da? La fel va fi și cu Tavi Popescu și nu numai cu el”, a spus Gigi Becali, pentru Digi Sport.