Alexandru Pelici a debutat cu o remiză pe banca naționalei U19. Tricolorii nu au trecut de Letonia

Bordei Radu 22.09.2022, 09:06
Alexandru Pelici a debutat cu o remiză pe banca naționalei U19. Tricolorii nu au trecut de Letonia

Alexandru Pelici nu a avut parte de debutul pe care îl dorea pe banca naționalei U19. Selecționerul s-a mulțumit doar cu remiza, în primul meci din calificările pentru Turul de Elită de la Euro 2023.

Tricolorii lui Alexandru Pelici, doar remiză la meciul cu Letonia

România U19 nu a reușit să se impună în partida disputată la Buftea. În fața Letoniei, tricolorii au avut principalele șanse ale meciului. Mijlocașul FCSB-ului, Radaslavescu, a lovit chiar și bara, dar la final România s-a mulțumit cu un punct. Pelici a utilizat următoarea formulă:

România U19: Dincă – Maftei, Paşcalău, Duţu, Borza – Boţogan (Sala 62), Vulturar – Borduşanu (El Sawy 24), Radaslavescu (Leaţă 85), Musi (Bujor 62) – Burnete (Trică 61)

Chiar dacă nu este startul visat de Alexandru Pelici, totuși tricolorii au șanse importante de calificare în turul următor. Din grupă mai fac parte Austria și Lituania, iar următoarea partidă, care se va disputa la Voluntari va fi în compania Lituaniei. Aceștia au pierdut și ei primul meci din grupă, contra Austriei, scor 0-2

Se califică mai departe, în Turul de Elită, primele două clasate împreună cu echipa de pe locul 3 din cele 13 grupe cu cele mai bune rezultate înregistrate în fața primelor două clasate.

La turneul final din Malta, din 2023, se vor califica doar 7 reprezentative alături de țara gazdă

Emil Săndoi a adus la echipa națională de tineret un antrenor secund alături de care a colaborat și la Chindia Târgoviște

Echipa națională de tineret a României și-a completat staff-ul cu un antrenor secund alături de care selecționerul Emil Săndoi a lucrat anterior și la Chindia Târgoviște. Este vorba despre Valentin Năstase, fostul fundaș central, printre altele, de la Dinamo, Bologna, Palermo sau Genoa.

El a fost anunțat oficial ca noul secund al lui Emil Săndoi de către Federația Română de Fotbal, prin intermediul unui comunicat de presă. România U21 se pregătește în aceste zile pentru meciurile amicale cu reprezentativele similare ale Spaniei și Olandei. Țara noastră, din postura de co-organizatoare a turneului final din 2023, alături de Georgia, este calificată automat, astfel că, în locul meciurilor din preliminarii joacă doar partide cu caracter amical.

Valentin Năstase și-a început cariera de fotbalist la Gloria Bistrița și a mai activat în România la: Argeș Pitești și Dinamo București. A jucat aproape șase ani în Italia pentru echipe precum Genoa, Palermo, Bologna și Ascoli. Are patru selecții pentru România și din această lună face parte din staff-ul echipei naționale U21, ca antrenor secund”, a anunțat FRF prin intermediul site-ului oficial.