Alin Petrache face analiza anului 2021. Președintele Federației Române de Rugby este încrezător în șansele de calificare la Cupa Mondială

Ștefănescu Dragoș / 29.12.2021, 15:58
Alin Petrache face analiza anului 2021. Președintele Federației Române de Rugby este încrezător în șansele de calificare la Cupa Mondială

Rugby-ul românesc a fost afectat în ultimul an de pandemia de COVID-19, ca toate sporturile din țara noastră. Alin Petrache face analiza anului 2021 dar privește cu încredere spre anul viitor.

Alin Petrache face analiza anului 2021

Anul 2021 a fost extrem de greu pentru întreg sportul mondial. Pandemia de COVID-19 a dat peste cap toate competițiile sportive. Rugby-ul din țara noastră s-a adaptat totuși rapid la noile restricții. Sportivii au încercat să ofere maximum pe teren și să obțină performanțe.

Președintele FRR, Alin Petrache, a făcut o analiză obiectivă a rezultatelor obținute în acest an. Petrache consideră că în ciuda greutăților, anul 2021 a fost destul de bun pentru rugby-ul românesc.

A fost un an bun din punct de vedere al rezultatelor competiționale, suntem vicecampioni europeni. Asta înseamnă că în acest moment suntem pe un loc de calificare directă la Cupa Mondială și așteptăm meciurile de anul viitor. Am avut o vară bună, cu meciul cu Argentina, am ținut-o în șah până în minutul 77 și acest lucru este ceva. În toamnă ne-a părut rău că nu am putut juca acasă împotriva Uruguayului, dar am jucat acasă cu Tonga și am reușit să câștigăm”, a declarat Alin Petrache.

Problemele financiare și lipsa spectatorilor

Alin Petrache nu a omis să amintească și problemele financiare pe care le-a întâmpinat rugby-ul românesc în acest an.

Am avut și greutăți din punct de vedere financiar, și noi, ca și alții am avut probleme cu finanțarea, toată lumea se plânge. Nu mai sunt bani în piață, sponsorii și partenerii pot veni aproape de noi, dar din ce în ce mai puțini”, a spus Petrache.

Președintele FRR a explicat cât a influențat lipsa spectatorilor copetițiile de rugby.

Situația pandemică este dificilă în Europa, sunt mii de cazuri zilnice. Sper să nu se ajungă și la noi la fel și să fim nevoiți să jucăm iar fără spectatori, pentru că este dureros. M-a durut că a trebuit să jucăm meciurile fără spectatori sau în diferite țări europene, în loc să le disputăm la noi pe stadion. E greu din punct de vedere al jucătorului să joace acasă și să nu fie susținut și împins de la spate de public, al 16-lea jucător”.

Alin Petrache este optimist pentru anul viitor

Președintele FRR a vorbit și despre obiectivele naționalei României de rugby pentru anul viitor. Alin Petrache are așteptări mari, dorind neapărat calificarea României la Cupa Mondială.

Sper ca anul care vine să ne aducă binemeritata calificare la Cupa Mondială. Cred că suntem singurul sport de echipă din țară care este atât de aproape de o competiție atât de importantă. Începem pe 6 ianuarie pregătirea, avem două luni jumătate de foc, vom sta în cantonament până pe 19 martie, sper cu folos. Dacă vom termina pe primul sau al doilea loc european, vom putea să ne calificăm direct la Cupa Mondială”, a declarat Alin Petrache.