Alți patru arbitri români, la un pas să fie suspendați după ce au fost prinși că au jucat la pariuri

Bogdan Solomon 09.05.2023, 10:03
Alți patru arbitri români, la un pas să fie suspendați după ce au fost prinși că au jucat la pariuri

Tot mai mulți arbitri din fotbalul românesc riscă să fie suspendați după ce au fost prinși jucând la pariuri, ceea ce constituie o încălcare gravă a regulamentelor interne și internaționale. Alte cazuri de acest gen au intrat în atenția Comisiei de Disciplină a FRF.

Alți patru arbitri riscă suspendarea după ce au fost prinși că au jucat la pariuri

Potrivit prosport.ro, este vorba despre patru arbitri care activează în eșalonul al treilea, majoritatea ca asistenți. Printre ei se numără și o femeie. Cu toții au fost audiați luni, 8 mai, de membrii Comisiei de Disciplină, urmând ca în decurs de câteva săptămâni să-și afle și sancțiunile pentru faptele lor.

Șușca Nicoleta Elena (Arbitru asistent Liga 3), Pîrlog Tudorel (Arbitru Liga 3), Meres Mihai Robert (Arbitru asistent Liga 3) și Buzzi Cristian Alexandru (Arbitru asistent Liga 3) sunt cele mai noi nume care se adaugă șirului de „fluierași” prinși că au jucat la pariuri. În astfel de cazuri se aplică o suspendare de doi ani, plus amenzi usturătoare, de 300.000 de lei.

Nu mai departe de sfârșitul lunii aprilie, numele a opt arbitri suspectați că au încălcat regulamentele jucând la pariuri sau deținând conturi deschise pe numele lor la diferite agenții de pariuri au fost făcute publice de FRF. Aceștia sunt:

  • Călin Daniel Eduard (Bucureşti) – Liga 2
  • Gozman Pop Cristian Dumitru (Oradea) – Liga 3
  • Jivan Mihai Adrian (Arad) – Liga 3
  • Fuior Constantin Cosmin (Brăila) – Liga 3
  • Toader Răzvan Nicușor (Bistrița Năsăud) – Liga 3
  • Svatsinka Daniel – Roberto (Reșița) – Liga 3
  • Soponar Răzvan Ionuț (Baia Mare) – Liga 2
  • Pâslaru Andrei (Arad) – Liga 3

Burleanu: „Departamentul de integritate anchetează foarte multe cazuri la nivelul fotbalului”

Chestionat pe marginea subiectului, Răzvan Burleanu anunța la rândul său că forul pe care îl conduce desfășoară mai multe anchete privind „cavaleri ai fluierului” care ar fi pariat pe meciuri din campionatul intern, dar evita să ofere mai multe detalii.

„Toate anchetele care au fost în desfăşurare până acum confirmă faptul că ne interesează să avem un fotbal marcat de integritate. Departamentul de integritate anchetează foarte multe cazuri la nivelul fotbalului. Obiectivul nostru este să mergem să ne documentăm şi să vedem dacă se probează sau nu. Nu înseamnă că dacă s-a deschis o anchetă, neapărat cineva trebuie să fie vinovat.

Din păcate, nu vă putem împărtăşi care sunt cazurile şi în ce faze de derulare se află. În cele mai multe dintre cazuri există o colaborare cu organele statului. În cele mai multe cazuri am beneficiat de sprijinul autorităţilor statului, pentru că şi resursele sunt cu totul altele”, a declarat președintele FRF.

Urmăriți Playsport.ro și pe