20 de arbitri români sunt anchetați pentru că ar fi jucat la pariuri

Bogdan Solomon 10.03.2023, 17:16
20 de arbitri români sunt anchetați pentru că ar fi jucat la pariuri

Un nou scandal uriaș în legătură cu pariurile zguduie fotbalul românesc. După Cosmin Achim, dat afară de Petrolul și anchetat pentru că ar  fi mizat sume uriașe pe meciurile din Superligă, inclusiv ale echipei sale, nu mai puțin de 20 de arbitri se află într-o situație asemănătoare.

Scandal monstru în fotbalul românesc. 20 de arbitri sunt anchetați pentru pariuri

Potrivit gsp.ro, cavalerii fluierului negru ar face deja obiectul unei anchete a Departamentului de Integritate din cadrul FRF, pe motiv că ar fi jucat la pariuri, ceea ce constituie o încălcare gravă a regulamentelor interne și internaționale. În cauză ar fi arbitri ai loturilor pentru ligile a doua și a treia.

De altfel, Răzvan Burleanu anunța în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o joi, 9 martie, că forul pe care îl conduce anchetează mai multe cazuri ce vizează persoane suspectate că au pariat pe meciuri din campionatul intern, evitând să ofere, însă, mai multe detalii pe marginea subiectului.

„Toate anchetele care au fost în desfăşurare până acum confirmă faptul că ne interesează să avem un fotbal marcat de integritate. Departamentul de integritate anchetează foarte multe cazuri la nivelul fotbalului.

Din păcate, nu vă putem împărtăşi care sunt cazurile şi în ce faze de derulare se află. În cele mai multe dintre cazuri există o colaborare cu organele statului. În cele mai multe cazuri am beneficiat de sprijinul autorităţilor statului, pentru că şi resursele sunt cu totul altele”, a declarat președintele FRF.

Dani Coman, reacție furibundă: „Să eliminăm odată chestia asta”

Informația conform căreia 20 de arbitri ar fi anchetați pentru pariuri, Dani Coman a condamnat ferm aceste practici și a cerut răspicat instituirea unor măsuri cât mai dure, astfel încât să nu mai avem parte de asemenea cazuri. Nu în ultimul rând, președintele lui Hermannstadt i-a sfătuit pe „fluierași” să consulte mai des VAR-ul, ca erorile din ultima vreme să nu se mai repete.

„Niciodată nu m-am gândit că ar putea cineva să mă păcălească și să pună la pariuri. Dacă s-ar dovedi adevărat, indiferent că e vorba de jucători, arbitru sau conducători de club, aș vrea decizii drastice, ca să eliminăm odată chestia asta. Vrem să schimbăm ceva? Păi să luăm decizii radicale. Dacă nu, o să fie și anii viitori la fel.

Greșeli de arbitraj vor fi în continuare. Au fost greșeli și pro și contra noastră. Eu nu văd ceva voit. Dacă era voit, probabil discutam mai mult. Dar să ținem cont că și ei sunt oameni, la fel ca noi, facem toți greșeli, trebuie să le acordăm circumstanțe.

Ce mi-aș dori e ca ei să fie mai atenți. Acum cu VAR-ul, ei pot să consulte VAR mai des, asta mi-aș dori. Eu nu am ce să le reproșez pentru că sunt și ei oameni”, a spus Dani Coman, la Digi Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe