Am bătut Ungaria! Ana Bogdan a adus prima victorie pentru echipa României, în Billie Jean King Cup

Robert Zanfir 11.11.2022, 19:22
Am bătut Ungaria! Ana Bogdan a adus prima victorie pentru echipa României, în Billie Jean King Cup

Ana Bogdan (46 WTA) a adus primul punct României, după victoria cu 6-4, 6-1 în fața unguroaicei Dalma Galfi. Duelul dintre România și Ungaria are loc vineri și sâmbătă, în play-off-ul Billie Jean King Cup, fosta Fed Cup.

România a început cu bine întâlnirea de la Oradea, cu Ungaria. „Port-drapelul” Ana Bogdan a trecut cu bine de Dalma Galfi, în prima partidă a play-off-ului. Câştigătoarea duelului va juca în calificările din 2023 pentru turneul final. De partea cealaltă, învinsele vor juca în regiunile lor din Grupa I.

Ana Bogdan a adus prima victorie pentru echipa României în dubla cu Ungaria, din Billie Jean King Cup

Ana Bogdan nu și-a ascuns emoțiile după victoria cu unguroaica Dalma Galfi, 6-4, 6-1. Jucătoarea din Sinaia a recunoscut la final că sentimentele pe care le simte sunt altele atunci când joacă sub tricolor.

„Aș vrea, în primul rând, să le mulțumesc tuturor celor care sunt aici, alături de noi. Mi-a fost foarte dor de acest sentiment, de a intra pe teren și a juca pentru România.

Aici nu mai joc doar pentru mine, joc pentru voi toți, pentru întreaga țara. Pentru o mine este o mândrie și o onoare să-mi reprezint țara.

Atunci când am intrat pe teren și s-a cântat imnul, am avut, la un moment dat, lacrimi în ochi. Îmi bătea inima foarte tare. Dar mă bucur pentru aceste momente, pentru faptul că sunt aici”

Aș vrea să vă întreb și pe voi dacă nu s-a văzut cum a fost și pentru mine. Am simțit că am dat totul pe teren. Pentru mine a fost o mare bucurie și am avut extrem de multă energie datorită vouă.

Eu zic să o luăm pas cu pas, meci cu meci. Nu vreau niciodată să mă gândesc prea departe. Vreau să mă concentrez pe ce este acum, pe ce avem de făcut acum, să dăm totul în acest moment, pentru a avea de ce să ne bucurăm”, a declarat Ana Bogdan, la finalul partidei cu Dalma Galfi.

Halep, Cîrstea și Begu lipsesc

România nu se va putea baza la Oradea pe Simona Halep, Sorana Cîrstea și Irina Begu. Dacă fostul număr 1 mondial este suspendat din tenis după ce a fost descoperit pozitiv cu roxadustat, ultimele două și-au anunțat retragerea din echipa națională.

Ana Bogdan (46 WTA), Jaqueline Cristian (locul 83 WTA), Gabriela Ruse (locul 104 WTA – nu va juca din cauza unor probleme medicale), Alexia Todoni (locul 1.258 WTA) şi Monica Niculescu (locul 52 WTA, la dublu) sunt jucătoarele pe care se va baza România.

Ungaria se bazează în meciurile de la Oradea pe Anna Bondar (62 WTA), Panna Udvardy (82 WTA), Dalma Galfi (89 WTA), Reka Luca Jani (105 WTA) și Natalia Szabanin (270 WTA).

Programul meciurilor:

  • Vineri, ora 15.00

Ana Bogdan (48 WTA) – Dalma Galfi (85 WTA)
Jaqueline Cristian (148 WTA) – Anna Bondar (71 WTA)

  • Sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 13:00

Ana Bogdan – Anna Bondar
Jaqueline Cristian – Dalma Galfi
Monica Niculescu/Anca Todoni – Reka Luca Jani/Panna Udvardy

Urmăriți Playsport.ro și pe