Ciocnire uriașă între România și Ungaria. Cele două echipe rivale se vor înfrunta în Billie Jean King Cup

Moldoveanu Camelia / 17.06.2022, 10:56
Ciocnire uriașă între România și Ungaria. Cele două echipe rivale se vor înfrunta în Billie Jean King Cup

România și Ungaria urmează să se confrunte pe 11 și 12 noiembrie, în play-off-ul Billie Jean King Cup, competiție denumită în trecut Fed Cup. Meciurile o să aibă loc în țara noastră.

România și Ungaria, duel în play-off-ul Billie Jean King Cup

În urma tragerilor la sorți pentru play-off-ul Billie Jean King Cup, România și Ungaria urmează să se confrunte pentru un loc în calificările Turneului Final din 2023.

Româncele, coordonate de căpitanul nejucător Horia Tecău, o să joace acasă, pe 11 și 12 noiembrie 2022. Însă, momentan nu s-a stabilit și locația. Cel mai probabil Sala Polivalentă din Cluj o să fie varianta câștigătoare.

„Tricolorele” au jucat ultima dată contra Poloniei, pe 15 și 16 aprilie 2022, și au pierdut dramatic, scor 4-0.

Andreea Prisăcariu, învinsă în 53 de minute, scor 0-6, 0-6. România, umilită la Billie Jean King Cup

Andreea Prisăcariu nu a avut absolut nicio șansă în duelul cu liderul mondial Iga Swiatek și a fost demolată în doar 53 de minute, scor 0-6, 0-6.

Victoria clară a polonezei a venit la doar câteva zeci de ore distanță după ce a învins-o și pe Mihaela Buzărnescu, scor 6-1, 6-0, în 56 de minute.

Andreea Prisăcariu încă nu a câștigat niciun turneu important dar a început să își facă un nume în circuit. Românca impresionează prin atitudinea ei degajată, pentru aspectul etalat, inclusiv pe teren, sau pentru tatuajele pe care le are pe corp.

Andreea a fost contactată pentru un interviu și a vorbit despre experiența de la lotul României, dar și despre înfrângerea categorică din fața liderului mondial, Iga Swiatek, căreia nu i-a luat niciun game. Andreea a recunoscut că a mai trecut printr-o astfel de experiență, chiar în fața uneia dintre colegele de la lot. Se întâmpla în finala turneului ITF de la Valencia, de anul trecut, pierdut categoric în fața Mihaelei Buzărnescu.

Știam nivelul ei de joc, de ce e capabilă, dar am rămas surprinsă când am văzut ce concentrată este. Tot căutam să o studiez, să analizez ce vrea să facă, ce soluții va alege, dar degeaba. Nu am putut să o fac să se simtă inconfortabil. Am încercat să dau scurte și nu a ieșit bine, pentru că îi place să alerge. După care am încercat să deschid unghiurile, dar am simțit că joacă și mai bine așa, ceea ce m-a uimit.

Așa că am încercat să dau tare, pe centru, dar deja eram emoționată, nervoasă, așa că nu am simțit bine loviturile. Nu am câștigat decât un game, m-a făcut să realizez că nu am cum să o bat. Mi-a plăcut nivelul ei de concentrare, a jucat de parcă o întâlnea pe Serena Williams. Asta cred că mi-ar lipsi, o mai mare concentrare, putere mentală, a comentat Andreea Prisăcariu