”Am început să fumez la 7 ani și să vând droguri la 8”. Dezvăluirea fotbalistului cotat la 100 de milioane de euro

Ioan Valentin Oprea 13.07.2023, 15:13
”Am început să fumez la 7 ani și să vând droguri la 8”. Dezvăluirea fotbalistului cotat la 100 de milioane de euro

Dele Alli se anunţa a fi una din cele mai mari promisiuni ale fotbalului din Albion. Puştiul lansat în fotbalul mare de MK Dons era titular la Tottenham, iar marile echipe din Premier League făceau coadă pentru a-l transfera.

Şefii lui Tottenham îşi frecau mâinile de bucurie, crezând că vor da lovitura pe piaţa transferurilor cu Dele Alli. 100 de milioane de euro a fost preţul stabilit de trupa din Londra pentru fotbalistul ofensiv, dar evoluţiile acestuia au început uşor-uşor să o ia la vale.

Trecut pe linie moartă la Beşiktaş

După un sezon şi jumătate în care nu a reuşit să se impună la Everton, Dele Alli a fost împrumutat în Turcia, la Beşiktaş Istanbul. Aventura de la trupa de pe Bosfor nu i-a priit deloc internaţionalului englez.

În primăvară, acesta a fost descoperit drogându-se şi a fost trecut pe linie moartă de turci. Dele Alli nu a mai jucat din 26 februarie şi a fost, în plus, chinuit şi de o serie de accidentări.

Într-un interviu recent, oferit într-un podcast cu Gary Neville, Dele Alli a mărturisit că a avut o copilărie plină de traume. Mama sa se confrunta cu dependenţa de alccol, iar el însuşi începuse să fumeze încă de la vârsta de şapte ani. La opt ani, se infiltrase deja într-o grupare infracţională şi era cărăuş de droguri.

Am început să fumez la șapte ani și să vând droguri la opt. O persoană în vârstă mi-a spus că nu ar opri un copil autoritățile așa că reușeam să scap cu fotbalul și având droguri pe dedesubt”, s-a confesat Dele Alli.

Molestat sexual la 6 ani, dat spre adopţie la 12 ani

Fobtalistul aflat, în prezent, sub contract cu Everton a fost separat de familie la 12 ani şi dat spre adopţie. Chiar dacă recunoaşte că nu i-a fost deloc uşor să se acomodeze cu noua familie, Dele Alli afirmă că a avut parte de părinţi adoptiti foarte iubitori şi, în acelaşi timp, înţelegători.

Am fost adoptat de o familie incredibilă și nu aș fi putut cere niște oameni mai incredibili. Dacă Dumnezeu a creat oamenii, ei s-au aflat printre ei. Au fost incredibili. M-au ajutat mult. Când am început să locuiesc cu ei a fost greu pentru mine să mă deschid pentru că nu mă simțeam în largul meu, le era ușor să se descotorosească de mine. Am încercat să fiu cel mai bun copil posibil în acei puțini ani”, a mai povestit Dele Alli.

La 16 ani, Ali îşi făcea debutul la prima echipă a lui MK Dons. Evoluţiile sale nu au rămas netrecute cu vederea, iar în 2015 făcea pasul spre Tottenham. Alături de naţionala Angliei, acesta a bifat meciuri la EURO 2016 şi la Cupa Mondială din 2018. Nu a mai făcut, în schimb, parte din lotul englezilor de la EURO 2020 şi nici de la Mondialul din Qatar.

Urmăriți Playsport.ro și pe