Am rămas fără reprezentantă pe tabloul principal la Australian Open! Irina Begu a fost învinsă în turul doi

George Drafta 19.01.2023, 09:27
Am rămas fără reprezentantă pe tabloul principal la Australian Open! Irina Begu a fost învinsă în turul doi

Irina Begu era singura româncă ce izbutise să câştige în turul 1 al competiţiei desfăşurate la Melbourne.

Victoria obţinută miercuri contra americancei Mandlik a fost însă rapid uitată, pentru că sportiva noastră a trebuit să fie din nou pe teren astăzi, pentru întâlnirea cu nemţoaica Laura Siegemund.

Decalarea produsă de canicula şi de ploile căzute în metropola australiană a obligat-o pe Irina să dispute meciuri în zile consecutive. Iar acest lucru cu siguranţă că a afectat-o pe jucătoarea aflată pe locul 30 în clasamentul mondial. Oboseala cu siguranţă că şi-a spus cuvântul, mai ales în setul al treilea acolo unde Begu a cedat clar, 3-6.

Totuşi, partida începuse foarte bine pentru româncă, cu un prim set ajudecat după mai bine de o oră de joc. A fost 7-5 pentru Begu, într-un act ce a avut nu mai puţin de 7 breakuri. Rezultatul s-a repetat în setul secund, dar de această dată în favoarea adversarei Irinei. Care a avut nevoie însă de aproape o oră şi jumătate ca să egaleze situaţia pe tabelă.

Laura Siegemund o va avea ca adversară în turul 3 pe învingătoarea duelului dintre Leylah Fernandez - Caroline Garcia
Laura Siegemund o va avea ca adversară în turul 3 pe învingătoarea duelului dintre Leylah Fernandez – Caroline Garcia

Set 3 de coşmar

Begu a cedat în schimb în setul 3. Pe care l-a început cum nu se poate mai prost. Şi-a pierdut de două ori serviciul, iar Siegemund a avut toate şansele să se distanţeze pe tabelă la 4-0. Sportiva de 32 de ani a dat într-un singur moment impresia că ar putea schimba deznodământul nefavorabil.

La 2-5, Begu a amânat înfrângerea cu un game câştigat pe serviciul nemţoaicei. Însă aceasta din urmă s-a revanşat imediat cu un alt break care a pus capăt disputei după mia bine de trei ore de la startul ei. Irina părăseşte Australian Open în turul secund, adăugându-se pe lista sportivelor noastre eliminate prematur din competiţie.

Ea este singura care se va întoarce totuşi cu o victorie de la Antipozi. Ana Bogdan, Jaquelin Cristian, Patraic Ţig şi Sorana Cîrstea au cedat încă din runda inaugurală.

Dezastru fără Halep

Participarea României la Australian Open pe tablourile de simplu a fost dezamăgitoare. Dacă la feminin am avut parte de 5 sportive între primele 128, la masculin nu am avut pe nimeni care să ne reprezinte în turul 1. Dintre fete, niciuna nu a ajuns în 16-imi, o situaţie care nu s-a mai întâlnit din 2016, atunci când Halep era eliminată chiar la debutul în competiţie.

Simona Halep a jucat o finală la Australian Open, în 2018
Simona Halep a jucat o finală la Australian Open, în 2018

Iar singurele românce ce ajungeau atunci în turul 2, Alexandra Dulgheru şi Monica Niculescu, aveau aceeaşi soartă în respectiva fază a competiţiei.

Urmăriți Playsport.ro și pe