EXCLUSIV. „Am vorbit cu Mircea Lucescu și vrea să preia, împreună cu fiul său, Dinamo”. „Tata Nițu”, latifundiarul care sprijină clubul, are o veste incredibilă pentru „câini”

Cătălin Mureșanu Dumitru Adrian 20.10.2021, 14:24
EXCLUSIV. „Am vorbit cu Mircea Lucescu și vrea să preia, împreună cu fiul său, Dinamo”. „Tata Nițu”, latifundiarul care sprijină clubul, are o veste incredibilă pentru „câini”
 • Gheorghe Nițu (78 ani), alias „Tata Nițu”, omul de afaceri cu mii de hectare și peste o sută de mii de euro virați în programul DDB, are un anunț impresionant pentru „câni”: „Mircea Lucescu vrea să preia Dinamo!”;
 • Nițu este fan al „câinilor” din anii 60 și, tot de atunci, îl leagă o prietenie bine nituită cu antrenorul lui Dinamo Kiev;
 • Conform lui „Tata Nițu”, „Il Luce” ar veni la Dinamo alături de fiul său, Răzvan Lucescu, marea condiție fiind legată de construirea unei noi arene în „Ștefan cel Mare”;
 • Sezonul trecut, când liderii DDB au hotărât să le acorde prime jucătorilor pentru salvarea de la retrogradare, Gheorghe Nițu a oferit o parte din bani;
 • Informația oferită de venerabilul suporter dinamovist este confirmată de apropiații lui Il Luce.
 • Dinamo mai există datorită suporterilor. Cei peste 15.000 de fani înscriși în programul socios Doar Dinamo București, de la copii care și-au donat alocațiile, de la cei mai în vârstă care și-au sacrificat pensia pentru a ajuta clubul și până la oamenii înstăriți care au optat pentru cardurile DDB Elite – de 1948 euro anual și chiar, mai mult, cele de 19.480 euro.

  Carduri, bilete virtuale, sponsorizări. Gesturi din suflet care au ținut echipa în viață. Pe lângă toți aceștia există și suporteri care au ajutat cu sume mult mai mari, de ordinul zecilor sau sutelor de mii de euro. Oameni de afaceri care nu și-au dorit să iasă în față.

  În primăvara acestui an, PlaySport.ro a prezentat portretul lui Marian Juhasz, patronul firmei Delta Glass, unul dintre fanii „câinilor” care a pompat sume importante, de ordinul sutelor de mii de euro, a sprijinit programul DDB și, uneori, a luat și a fost consultat în deciziile legate de soarta echipei.

  „Tata Nițu”, latifundiarul din banii căruia s-au plătit prime și s-au achitat facturi. „A dat bani pe șervețel”

  Iar Marian Iuhasz nu este singurul cu o astfel de participare financiară fără de care Dinamo nu ar fi reușit să supraviețuiască. De multe ori, în căutarea finanțării și, mai ales, în momentele în care au intervenit plăți stringente, DDB a apelat la cel cunoscut drept „Tata Nițu”.

  Gheorghe Nițu (78 ani), un vechi suporter dinamovist, prieten cu gloriile „câinilor”, foști mari fotbaliști precum Cornel Dinu, Mircea Lucescu și mulți alți jucători emblematici din generații de referință. Un important om de afaceri în domeniul agriculturii. „Tata Nițu” este patronul Agro Mihăilești, deține mii de hectare în județele Giurgiu și Teleorman, bălți, suprafețe agricole importante, mii de angajați.

  Din informațiile obținute de PlaySport.ro, Gheorghe Nițu a ajutat Dinamo cu peste o sută de mii de euro și nu avut nici măcar o pretenție. Sponsorizări, bani pentru primele jucătorilor, totul din dragoste pentru echipa pe care o susține din anii 60. „A dat bani pe șervețel”, dezvăluie un important om din anturajul formației din „Ștefan cel Mare”.

  Veste uluitoare pentru dinamoviști. „Am vorbit cu Mircea Lucescu și vrea să preia, împreună cu fiul său, clubul”. Condiția? „Să se facă stadionul!”

  PlaySport.ro a reușit să ia legătura cu Gheorghe Nițu. Acesta a acceptat să vorbească după ce a pus o singură condiție: „Să nu mă întrebați de bani. Cât am dat și cum am dat este treaba mea. Am părul alb în cap și nu se face să mă apuc eu să vorbesc despre sume, nu ar fi moral. Atât spun, sunt membru Elite DDB, cu o participare de 19.480 euro pe an. În rest, sunt dinamovist din anii 60, am prins echipe de glorie și fotbaliști fantastici, de la frații Nunweiller, Pîrcălab, Petru Emil, Varga, apoi la generația lui Cornel Dinu, Florea Dumitrache și Mircea Lucescu”, și-a început „Tata Nițu” povestea care-l leagă sufletește de Dinamo de mai bine de șase decenii.

  Gheorghe Nitu- sursa agrostandard.ro
  Gheorghe Nitu -sursa agrostandard.ro

  Gheorghe Nițu spune că de Mircea Lucescu îl leagă o veche prietenie și le dă dinamoviștilor o veste uriașă. „Il Luce” ia în calcul să preia Dinamo! Nu oricum, împreună cu fiul său, Răzvan!

  „Cu Mircea mă știu din facultate, eu eram la Agronomie și soția la ASE. Suntem și vecini în centrul Bucureștiului, discutăm des și, de fiecare dată când vine acasă, ne întâlnim. O să vă spun ceva, poate nici măcar nu trebuie să o fac, el va prelua Dinamo! Mircea și fiul său, Răzvan. Să se facă stadionul și asta se va întâmpla, așa mi-a spus, că vrea să facă acest pas, că se gândește, însă trebuie să se construiască stadionul. Eu am o vorbă: Dacă ceilalți au templu fotbalului românesc, stadionul Dinamo este ateneul fotbalului românesc. Se află în centru, iar pe acel gazon au călcat uriași fotbaliști. Eu, până la vârsta mea, i-am văzut pe toți și sunt mțndru de asta. Mircea Lucescu este singurul care poate să conducă acest ateneu, acest amfiteatru, pentru că el, toată viața, a construit. A construit, nu a dărâmat! Din nimic a făcut lucruri fenomenale, peste tot pe unde a trecut. În plus, dacă el ar veni acasă, pentru că Dinamo e casa lui, Mircea ar fi ca un magnet, ar atrage foarte mulți oameni potenți din punct de vedere financiar. Cu unul dintre ei vorbiți chiar acum. Mircea Lucescu este ambasadorul mondial al fotbalului românesc”, a dezvăluit, în exclusivitate pentru PlaySport.ro, Gheorghe Nițu.

  Insolvența lămurește situația. „Știi în ce te bagi, care sunt datoriile, nu te trezești a doua zi că mai vine vreunul să îți ceară”

  Vorbele lui Gheorghe Nițu sunt întărite de apropiații lui „Il Luce”. Culmea, insolvența poate fi cheia revenirii lui Mircea Lucescu la Dinamo. Și chiar în postura de investitor. Reorganizarea economică în care se află societatea Dinamo 1948 SA face lumină în bilanțul economic, astfel se știu toate datoriile și, dacă Dinamo reușește să iasă din nou din insolvență, SC-ul care administrează clubul ar fi curat. Acest aspect este confirmat și de Gheorghe Nițu. „Știi în ce te bagi, care sunt datoriile, nu te trezești a doua zi că vine vreunul să-ți ceară. Să vedem stadionul făcut și, după, lucrurile vor fi clare. E un moment greu și asta o spune un suporter care a văzut cum au fost bătute Internazionale Milano, Real Madrid sau Hamburg, câșticătoarea Cupei Campionilor Europeni. Am fost pe stadion și știu ce însemană un Dinamo uriaș”, a încheiat „Tata Nițu”.

  DECLARAȚIE
  „Aveam o discuție cu Mircea Lucescu pentru a veni directorul clubului. Fusese de acord, dar apoi a plecat la Kiev și discuția a picat deocamdată” – Nicolae Badea pentru Gsp.ro (1 martie 2021 )

Urmăriți Playsport.ro și pe