Amalia Năstase, declarație șocantă: „În România se moare cu zile în spitale! Nu m-aș trata în țară”

Catinca Giosanu 07.06.2023, 10:58
Amalia Năstase, declarație șocantă: „În România se moare cu zile în spitale! Nu m-aș trata în țară”

Amalia Năstase a făcut o declarație care i-a pus pe gânduri pe românii din întreaga țară. Fosta soție a marelui tenisman Ilie Năstase se va implica într-o acțiune caritabilă la mijlocul lunii iunie, alături de o serie de învingătoare în lupta cu cancerul. Totuși, ea a spus că nu s-ar trata într-un spital din România în cazul în care ar primi un asemenea diagnostic.

Amalia Năstase, declarație șocantă

Amalia Năstase nu vrea nici în ruptul capului să audă de spitalele de la noi din țară. Fosta soție a lui Ilie Năstase va da pe 11 iunie startul cursei caritabile „Race for the Cure România”, alături de Andreea Esca și Mihaela Geoană.

Cursa caritabilă „Race for the Cure România” este organizată de Fundația Renașterea, pe 11 iunie la București și include probe de alergare, plimbări de 5 km sau de 1 km cu punct de start şi de sosire la Stadionul Naţional Arcul de Triumf.

Pentru cei care nu știu, în spatele Fundației Renașterea se află Mihaela Geoană, soţia fostului ministru de Externe Mircea Geoană. Ea a anunțat evenimentul încă de la finalul lunii mai, evenimentul printr-o conferință de presă la care au participat vedete precum Andreea Esca, Amalia Năstase, Andreea Raicu, Lora, Adelina Pestrițu și Horia Brenciu.

”În România se moare cu zile în spitale”

Amalia Năstase nu are o părere foarte bună despre unitățile medicale de la noi din țară. Ea a spus într-o declarație că ”în România se moare cu zile în spitale”.

Fosta soție a lui Ilie Năstase este implicată de ani de zile în lupta cu cancerul, dar nu înseamnă pe nimeni să se trateze în România.

E un lucru știut deja că în România se moare cu zile în spitale. Eu, una, dacă aș fi dignosticată cu o boală gravă nu m-aș trata în România.

Nu este vorba despre medici, căci medicii noștri sunt foarte buni și tratează și în  afară. Este vorba despre sistem care este defectuos. Noi, în România, nu avem aceleași posibilități să tratăm cancerul precum afară. De aceea este bine ca femeile să meargă la analize, pentru a descoperi cancerul în fază cât mai incipientă.”, a transmis Amalia Năstase.

Statisticile sunt alarmante

Ediția din acest an a cursei caritabile „Race for the Cure România” va da posibilitatea locuitorilor din alte orașe din țară sau din diaspora să susțină și să doneze pentru femeile românce pentru prevenția și combaterea cancerului de sân și de col uterin.

Anul acesta, pentru a noua oară, vom sărbători sănătatea, la Race for the Cure România, împreună cu familia, prieteni, colegi, dar și cu învingătoarele în lupta cu cancerul! De asemenea, românii de pretutindeni își pot arăta solidaritatea față de femeile vulnerabile, înscriindu-se pe raceforthecure.eu/ro și alegând să susțină Fundația Renașterea. Astfel, suntem alături de femeile din România, în drumul către combaterea cancerului, prin prevenție, stil de viață sănătos și acces la investigații medicale.

Statisticile sunt alarmante, în ceea ce privește rata mortalității din cancerele feminine în România, comparativ cu celelalte țări din Europa. Pe 11 iunie vom colora din nou Bucureștiul în roz, iar fiecare înscriere e transformată de Fundația Renașterea în analize medicale pentru femeile defavorizate, ce le pot salva viața! Împreună suntem mai puternici!”, a explicat Mihaela Geoană, președintele fondator al Fundației Renașterea.

Printre personalitățile care susțin acest proiect se numără și Cristiana Copos, fosta soție a lui George Copos.

Urmăriți Playsport.ro și pe