Amânarea meciului Iași – Sepsi a declanșat un scandal monstru. ”Așteptăm explicații ca să știm cum să reacționăm”

Ioan Valentin Oprea 25.08.2023, 13:37
Amânarea meciului Iași – Sepsi a declanșat un scandal monstru. ”Așteptăm explicații ca să știm cum să reacționăm”

Oficialii de la Poli Iaşi se revoltă, după ce meciul cu Sepsi, programat duminică, de la ora 13:00, a fost amânat de LPF.

Reprezentanţii clubului din Copou îşi dăduseră iniţial acordul ca partida din acest weekend să fie reprogramată. Şefii de la Liga Profesionistă de Fotbal s-au opus unui astfel de demers şi au explicat că nu se poate aplica tratament preferenţial pentru Sepsi.

LPF a refuzat iniţial amânarea de frica lui Hagi

Motivul invocat de LPF a fost acela că s-ar genera tensiuni în Superligă, în condiţiile în care Farul, cealaltă reprezentantă a României rămasă în cursa pentru calificarea în grupele Conference League, trebuie să joace tot duminică, împotriva celor de la CSU Craiova. Meciul campioanei nu poate fi amânat, după ce oltenii s-au exprimat categoric că nu acceptă o reprogramare.

Forul condus de Gino Iorgulescu s-a sucit în ultima clipă şi a decis amânarea partidei Poli Iaşi – Sepsi Sfântu Gheorghe. Informaţia i-a luat prin surprindere pe moldoveni, care cer acum explicaţii.

Când echipa era la antrenament, când ne luasem toate măsurile organizatorice, cu 48 de ore înainte de startul meciului, am fost anunțați că acesta va fi amânat. Fără să ne întrebe nimeni nimic! Nu mi se pare deloc normal acest lucru! Așteptăm explicațiile Ligii, pe baze regulamentare, pentru a ști cum să reacționăm”, a explicat preşedintele Politehnicii Iaşi, Cornel Şfaiţer, la GSP.

Oficialul trupei pregătite de Leo Grozavu contestă modul în care dialoghează Liga şi subliniază că este nevoie ca ieşenii să primească acum lămuriri de la instituţia în fruntea căreia se află Gino Iorgulescu.

Până la expirarea termenului regulamentar în care se poate face amânarea unei partide nu am fost însă informați de o reprogramare, astfel că ne-am făcut programul pentru a juca duminică”, a transmis, vizibil deranjat, Şfaiţer.

Dioszegi spune că e totul bătut în cuie

Chestionat pe marginea acestui subiect, finanţatorul de la Sepsi Sfântu Gheorghe, Laszlo Diszegi, a comunicat că, în proporţie de 99%, lucrurile sunt bătute în cuie, iar jocul de la Iaşi va fi amânat.

Vă spun că, acum vreo jumătate de oră, delegatul nostru a fost la sediul LPF și 99% se amână meciul. Nu vrem să fim noi corbul alb, numai noi să avem meciul amânat. Sperăm să se amâne și meciul Farului”, a declarat Dioszegi, la Fanatik.

Urmăriți Playsport.ro și pe