Amenințare enormă pentru Simona Halep înainte de Revelion. Ce se poate întâmpla în ultimele zile ale anului

Catinca Giosanu 29.12.2022, 14:02
Amenințare enormă pentru Simona Halep înainte de Revelion. Ce se poate întâmpla în ultimele zile ale anului

Simona Halep riscă să coboare în clasamentul WTA la final de an. Campioana de la Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019) a fost suspendată provizoriu, după ce a fost depistată pozitiv la un control anti-doping derulat în luna septembrie.

Scandalul de dopaj care i-a afectat cariera, romanca find în pericol să fie depășită de o jucătoare de tenis din Statele Unite ale Americii, finalistă a turneului de Grand Slam US Open în 2017.

Cum arată dezastrul pentru Simona Halep, la final de 2022

Simona Halep are parte de vești nu tocmai bune după ce și-a petrecut sărbătorile de iarnă în capitala Marii Britanii. Campioana noastră riscă să iasă din top 10 WTA.

Sportiva de la malul mării se află acum pe locul 10 în ierarhia live. Totuși, ea este în pericol să fie depășită de marea sa rivală din Statele Unite.

Madison Keys a ajuns la 2456 de puncte și are mari șanse să o depășească pe fiica lui Stere Halep.

Sportiva riscă să iasă din top 10 WTA

Simona Halep riscă să coboare în clasamenul mondial de jucătoare de tenis profesionist. Americanca a participat joi, 29 decembrie, la o competiție mixtă pe națiuni, unde s-a impus cu 6-4, 6-3 în fața Mariei Bouzkova (24 WTA).

La începutul săptămânii viitoare, clasamentul WTA va fi din nou actualizat, iar românca riscă să ajungă pe locul 11.

Unde și-a petrecut Crăciunul Simona Halep

Jucătoarea din Constanța este conștientă că la un moment dat va fi depășită în ierarhia mondială având în vedere faptul că ea nu poate participa la nicio competiție oficială din cauza scandalului de dopaj în care a fost implicată după participarea la US Open 2022. Totuși, ea își dorește să rămână cât mai mult în Top 10 WTA.

De Crăciun, ea a plecat la Londra pentru a uita de scandalul care i-a pătat imaginea. Tot acolo va avea loc și procesul de dopaj în care este implicat fostul număr 1 mondial din circuitul profesionist feminin. Mai precis, la tribunalul Sport Resolutions.

George Cosac, despre situația româncei

George Cosac, președintele FRT, a evidențiat că Nike nu a rupt contractul cu Simona Halep, în ciuda scandalului de dopaj în care aceasta este implicată. Oficialul a transmis că motivul pentru care parteneriatul nu a încetat este că reprezentanții companiei americane cred în nevinovăția constănțencei.

Uitați-vă că marile companii n-au fugit! Gândiți-vă că Sharapova sau cine a mai fost descoperită cu substanțe interzise… Toate marile companii au fugit atunci de respectivul sportiv. Ei, la Simona n-a plecat nimeni.

Sunt convins că atât cei de la firma de echipament Nike, cât și firma Wilson, care produce racheta cu care joacă, au mai multe informații și sunt mai bine documentați.”, a spus George Cosac în exclusivitate pentru Playsport.

Urmăriți Playsport.ro și pe