Amenințare românească pentru Simona Halep. Locul marii campioane din Constanța este în pericol după victoria Irinei Begu la Palermo

Octavian Vasilescu / 25.07.2022, 09:50
Amenințare românească pentru Simona Halep. Locul marii campioane din Constanța este în pericol după victoria Irinei Begu la Palermo

Irina Begu (31 de ani) a câștigat turneul WTA de la Palermo și a devenit acum a doua „rachetă” a României. Trece în clasament peste Sorana Cîrstea.

Begu a învins-o în finala de la Palermo pe reprezentanta gazdelor, Lucia Bronzetti (23 de ani), scor 6-2, 6-2.

Irina Begu, a doua „rachetă” a României

Simona Halep (30 de ani / locul 16 WTA) rămâne prima „rachetă” a României. Irina Begu a venit în urma ei după triumful de la Palermo. Ea urcă 12 poziții în clasamentul WTA ca urmare a acestui rezultat.

Begu ajunge acum pe locul 33 WTA. Cea mai bună clasare din cariera ei a fost în 2016, când a ocupat locul 22 în ierarhia mondială.

Irina a depășit-o în clasament pe Sorana Cîrstea (32 de ani / locul 35 WTA) și a devenit a doua „rachetă” a României.

Ce a spus după triumful de la Palermo

Irina Begu a fost foarte emoționată după succesul de la Palermo. Ea le-a mulțumit tuturor celor din echipa ei, pentru că nu ar fi ajuns aici fără acest ajutor.

„În primul rând, vreau să o felicit pe Lucia. Ai avut o săptămână extraordinară, ai jucat bine. Îți urez succes, ești tânără și sunt sigură că vei mai juca multe finale. Mult succes!

Vreau să le mulțumesc celor din echipa mea, Gabi, Alex, Andrei, dar și celuilalt antrenor al meu, Victor, și fizioterapeutului, Marian. Vă mulțumesc pentru că ați fost alături de mine.

Pentru mine, Palermo este un loc special, pentru că o parte din familie este aici. I-am avut lângă mine astăzi, le mulțumesc că m-au susținut. M-am simțit bine aici și sunt sigură că voi reveni.

Știu că au fost momente dificile, cu pandemia, dar cei de la Palermo au fost printre primii care au redeschis turneul, în 2020. Vă mulțumesc pentru ospitalitate și pentru tot”, a spus Irina Begu, după ce a câștigat turneul din Italia, conform Digi Sport.

Este al cincilea trofeu cucerit de Begu în cariera ei, după Taşkent (2012), Seul (2015), Florianopolis (2016) şi Bucureşti (2017).