Amenințare venită pe numele Simonei Halep. Avertisment transmis înainte de semifinala de la Transylvania Open

Moldoveanu Camelia / 30.10.2021, 15:46
Amenințare venită pe numele Simonei Halep. Avertisment transmis înainte de semifinala de la Transylvania Open

Simona Halep (18 WTA) a fost amenințată de Marta Kostyuk (Ucraina, 55 WTA) înainte de semifinala de la Transylvania Open, meci disputat sâmbătă, începând cu 0ra 17:00. Jucătoarea de tenis care a învins-o pe Emma Răducanu ( Marea Britanie, 23 WTA), scor 6-2, 6-1, nu se teme de campioana României.

Adversara din semifinale o amenință pe Simona Halep

Marta Kostyuk reușit să o învingă fără probleme pe Emma Răducanu, cu toate că nimeni nu i-ar fi dat șanse. Ce-i drept, britanica are la activ titlul de la US Open 2021 iar ucraineanca nu a mai ajuns până acum într-o finală WTA. Marta visează să treacă și de Simona Halep pentru a face un pas uriaș în carieră.

Simona Halep și Marta Kostyuk s-au întâlnit în acest an la Indian Wells, acolo unde campioana României a câștigat cu 7-6(2), 6-1. Ucraineanca a amenințat-o pe româncă și și-a motivat eșecul de la Indian Wells prin pierderea spiritului de luptă în cel de-al doilea set. Este de menționat că în acea competiție Halep venea imediat după accidentarea la picior și nu era deloc într-o formă bună.

Acesta este un mediu puțin diferit de cel de la Indian Wells! Se joacă în sală, mingile sunt mai rapide și voi profita cât de mult pot de acest avantaj. Am o tactică la care mă gândesc și voi încerca să lupt cât pot de tare!

Sincer, la Indian Wells am luptat un set cu Simona Halep, dar am cedat inițiativa în setul secund. Sper să pot să o împing cât mai mult acum. Și dacă pierd e o experiență extraordinară. Îmi place să joc împotriva ei, e o persoană foarte simpatică, dar vreau să ajung în prima mea finală”, a declarat Marta Kostyuk înaintea meciului cu Simona Halep

„Am fost îngrijorată și sunt încă”

Înainte de meciul cu Jaqueline Cristian, Simona Halep a stat mai mult pe la recuperare pentru a putea intra pe teren. Cu toate acestea, campioana României se declară mândră de ea pentru felul în care a luptat.

După meciul câștigat în fața româncei Jaqueline Cristian, scor 6-1, 6-1, constănțeanca a oferit o declarație prin care a recunoscut că este îngrijorată de probleme întâmpinate la spate.

Am fost îngrijorată și sunt încă, pentru că aceste dureri nu trec de pe o zi pe alta. Am făcut tratament până pe la 11-12 noaptea aseară, iar azi dimineață am fost la clinică și am făcut tratament din nou. La rever am simțit un pic de durere, dar nu prea am băgat-o în seamă. Am încercat să rămân concentrată pe ce am de făcut și să fiu luptătoare până la final. Ieri a fost foarte greu, sunt mândră de cum am rezistat pe teren. Joc din ce în ce mai bine și cred mai mult în mine, ceea ce este foarte important.

Uneori, mă critic că nu sunt foarte bine pregătită pe lombar și pe abdomen, dar nu e de aici. Vine pe neașteptate și de la o mișcare greșită, nimic altceva. Dar sunt încrezătoare că o să treacă în scurt timp”, a spus Simona Halep pentru Digi Sport.

Câștigătoarea confruntării Halep – Kostyuk o să se confrunte în finală cu învingătoarea meciului Kontavei (Estonia, 14 WTA) – Peterson (Suedia, 99 WTA),