Amical, amical, dar tot umilință se numește. Cum a învins-o Barcelona pe Real Madrid în turneul din SUA. Video

Bogdan Solomon 30.07.2023, 10:18
Amical, amical, dar tot umilință se numește. Cum a învins-o Barcelona pe Real Madrid în turneul din SUA. Video

Indiferent dacă este în campionat, în Cupă, pe plan extern sau un meci amical, El Clasico nu se poate juca altfel decât la intensitate maximă. Stă mărturie înfrângerea usturătoare administrată de Barcelona eternei rivale Real Madrid în turneul din SUA.

Barcelona a dat de pământ cu Real Madrid în turneul din SUA

Fanii americani au fost martorii unui spectacol în toată regula, în special din partea formației blaugrana, care a avut nevoie de doar 15 minute pentru a declanșa asaltul. Servit excelent de Pedri, Ousmane Dembele a deschis scorul cu un șut la colțul lung.

„Galacticii” puteau restabili egalitatea zece minute mai târziu, din lovitură de la 11 metri, dar Vinicius Junior nu a reușit să-l învingă pe Ter Stegen. Mitanul secund i-a aparținut tot Barcelonei, care a irosit o mulțime de ocazii. Avantajul s-a dublat abia în minutul 85, grație reușitei lui Fermin Marin, cu un șut din afara careului.

Tânărul de 20 de ani a contribuit decisiv și la golul din prelungiri, semnat de Ferran Torres. S-a terminat 3-0, un rezultat care nu i-a picat deloc bine Realului, chiar dacă a fost vorba doar despre un meci de pregătire.

Se poare revanșa, însă, pe 3 august, cu Juventus. Și catalanii vor mai disputa o partidă în turneul din Statele Unite ale Americii, pe 2 august, în compania celor de la AC Milan.

Mbappe la Barcelona? Laporta a rupt tăcerea

Recent, în presa internațională s-a speculat pe seama unei lovituri pe care Barcelona ar pregăti-o pentru eterna rivală, de data aceasta pe piața transferurilor, prin aducerea lui Kylian Mbappe. Juan Laporta a fost, însă, dezarmant de sincer și a recunoscut că situația financiară a clubului nu-i permite să satisfacă pretențiile francezului.

„Am citit ceva despre Mbappe la Barcelona, dar momentan nu ne putem permite un astfel de acord. Este un jucător grozav, desigur. Încercăm să ne îmbunătățim echipa, dar nu ne putem permite acum să îl transferăm pe Mbappe”, a spus președintele formației blaugrana. De asemenea, acesta a vorbit despre revenirea lui Messi, dând asigurări că va fi primit cu brațele deschise oricând își va manifesta dorința.

„A fost foarte aproape de întoarcere, dar înțelegem motivele pentru care a decis să meargă la Miami. Tatăl lui ni le-a explicat și îi mulțumesc. Petrecuse mult timp sub presiune la Paris și la Barcelona ar fi fost la fel. M-am simțit trist (n.r. când Messi a plecat de la Barcelona), am pus instituția mai presus de jucător. mi-aș fi dorit ca totul să fi fost diferit, dar noastre economia nu a fost bună și a trebuit să luăm decizii.

Am conștiința curată, pentru că știu că am făcut ceea ce trebuia să fac. Depinde de multe lucruri (n.r. revenirea argentinianului), de ce își dorește el și de circumstanțe, însă el știe deja că Barcelona va fi întotdeauna casa lui, așa cum a fost mereu pentru cel mai mare fotbalist din istorie”, a explicat Laporta.

Urmăriți Playsport.ro și pe