Analiză dură pentru echipa națională din partea lui Mircea Sandu. Ce detalii a observat „Nașu” la meciul cu Islanda

Catinca Giosanu 07.09.2021, 10:25
Analiză dură pentru echipa națională din partea lui Mircea Sandu. Ce detalii a observat „Nașu” la meciul cu Islanda

Mircea Sandu, fostul președinte al Federatiei Române de Fotbal, a vorbit despre șansele pe care le are echipa națională pentru a se califica la Campionatul Mondial din 2022, care se desfășoară în Qatar. Ex-oficialul a dat verdictul în funcție de anumite detalii pe care le-a observat la meciul cu Islanda.

Mircea Sandu, semnal de alarmă după succesul cu Islanda

România a învins-o pe Islanda, scor 2-0, în a 4-a rundă a preliminariilor Campionatului Mondial, dar Mircea Sandu nu le dă prea multe șanse tricolorilor. Ei sunt pe locul al treilea în clasament, după primele cinci meciuri jucate, cu 9 puncte obținute. Cu toate acestea, fostul președinte al Federației Române de Fotbal nu crede că România va fi prezentă în Qatar.

Naționala mare vine după două victorii consecutive, cu Islanda și Liechtenstein, iar acum urmează meciul de pe terenul Macedoniei de Nord, acolo unde jucătorii pregătiți de Mirel Rădoi speră să plece cu maximum de puncte.

”Nu cred că ne putem califica”

Mircea Sandu nu a fost impresionat de prestaţia din cele două partide şi nu dă nicio şansă naţionalei să obţină o calificare la CM.

Nu cred că ne putem califica. Să nu uităm că la meciul cu Islanda. Chiar dacă ne-am luat puțin avânt, trebuie să analizăm ca oameni de fotbal. Trebuie să îi încurajăm pe jucători, dar să nu uităm că Islanda a ratat câteva ocazii imense. A apărat Niță de vreo trei ori formidabil. Apoi, meciul cu Liechtenstein e doar să îl bifezi și cred că a făcut bine Rădoi că a folosit niște jucători noi pentru a-i odihni pe cei cu care va începe meciul cu Macedonia de Nord.

Cu Liechtenstein, cu San Marino, cu Andorra sunt meciuri de antrenament, să mai vezi un jucător, doi. Noi suntem acum din păcate la nivelul Macedoniei, Armeniei, Albaniei, puţin sub Ungaria. Nu mai vorbesc de Croația, Serbia, Polonia, chiar și Slovenia, Slovacia și Cehia sunt un pic deasupra noastră. Am căzut destul de mult și va trebui să avem puțină răbdare ca antrenorii care sunt la echipele naționale să poată produce ceva cu acești tineri.”, a spus Mircea Sandu la DigiSport.

În interviul acordat, Mircea Sandu a mai vorbit și despre antrenorul echipei naționale de fotbal a României.

Se termină contractul. Dacă nu vrea să continue, dacă performanțele nu îl recomandă, o să vină altcineva. Niciodată nu o să rămână echipa națională fără antrenor.”, a mai spus fostul oficial, pentru sursa anterior citată.

Urmăriți Playsport.ro și pe