Anamaria Prodan mai face o victimă printre antrenorii români! Anunțul zilei în Liga I

Marian Cărăvan 15.01.2021, 13:46
Anamaria Prodan mai face o victimă printre antrenorii români! Anunțul zilei în Liga I

UPDATE, ora 21:30. FC Hermannstadt a anunțat oficial numirea unui nou antrenor.

Liviu Ciobotariu ocupă de astăzi funcția de antrenor principal al A.F.C.Hermannstadt. Antrenorul în vârstă de 49 de ani a semnat un contract valabil până în anul 2022. Pe CV-ul său se regăsesc echipe ca Progresul, C.S.Otopeni, Pandurii, CF Brăila, Dinamo București, CSMS Iași, F.C.Vaslui, A.S.A.Tg Mureș și F.C.Botoșani în România, dar și Al Ta’ee și Faisaly în Arabia Saudită. De asemenea, între 2019 și 2020 Liviu Ciobotariu a fost selecționerul reprezentativei de fotbal a Libanului.
Noul principal al FCH a avut o carieră impresionată și ca fotbalist. Fundaș central de meserie, Liviu Ciobotariu a evoluat în cariera sa la F.C.Național, Pandurii, Dinamo București și în Belgia la Mons, Royal Antwerp și Standard Liege. Acesta a făcut parte din generația de aur a fotbalului românesc, având 32 de selecții în Echipa Națională de Fotbal a României, pentru care a înscris de 3 ori și a participat la Campionatul Mondial de Fotbal din Franța, 1998, și la Euro 2000, în Belgia și Olanda.
Liviu Ciobotariu a venit la FCH alături de un staff din care mai fac parte Adrian Iordache, antrenor secund și Lucian Păun, preparator fizic.
Mult succes la FCH, Mister & co!”, au anunțat în această seară cei de la Hermannstadt.

Liviu Ciobotariu este noul antrenor al celor de la Hermannstadt
Liviu Ciobotariu este noul antrenor al celor de la Hermannstadt

ȘTIREA INIȚIALĂ

Nici bine nu a început returul Ligii 1 și asistăm deja la prima schimbare de antrenor. Anunțul zilei în Liga 1 vine de la Sibiu, acolo unde antrenorul adus anul trecut de Anamaria Prodan a fost demis. Hermannstadt a suferit două înfrîngeri în acest an: 1-2 în restanța cu Viitorul, respectiv 0-2 cu Dinamo, în prima etapă a returului.

Anunțul zilei în Liga 1 vine de la Sibiu. Hermannstadt s-a despărțit de antrenorul Ruben Albes

Inevitabilul s-a produs. Anamaria Prodan nu l-a mai susținut pe Ruben Albes, spaniolul pe care l-a adus la Hermannstadt în vara anului trecut. În pericol de a fi demis chiar în toamnă, din cauza rezultatelor mai puțin convingătoare, tehnicianul s-a despărțit în cele din urmă de gruparea sibiană. Eșecul de la Mediaș, 0-2 cu Dinamo, pare să fi cânărit enorm în luarea deciziei de încetare a contractului. Conducerea grupării sibiene a considerat că e momentul unei schimbări, a producerii acelui șoc necesar redresării echipei.

Ape tulburi la Hermannstadt, după eșecul cu Dinamo. Ruben Albes a fost demis, iar locul său pe banca tehnică a fost luat de Liviu Ciobotariu. Acesta este noul antrenor al formației sibiene, informează GSP. El va avea o misiune dificilă, o preia pe Hermannstadt de pe locul 14 (antepenultimul). Liviu Ciobotariu era fără angajament din vara lui 2020, când s-a despărțit de Federația din Liban, unde a activat, în funcția de selecționer al statului asiatic timp de un an. În vârstă de 49 de ani, Liciu Ciobotariu le-a mai antrenat pe FC Național, Dunărea Galați, CS Otopeni, Pandurii, Dinamo, Poli Iași, FC Vaslui, ASA Târgu Mureș, Al-Faisaly, Al-Taee și FC Botoșani.

Liviu Ciobotariu e noul antrenor al celor de la Hermannstadt
Liviu Ciobotariu e noul antrenor al celor de la Hermannstadt

Cine se mai afla pe lista celor de la Hermannstadt

Oficialii lui Hermannstadt au avut de ales dintre doi tehnicieni pentru înlocuirea lui Ruben Albes. Pe lângă Liviu Ciobotariu, pe lista sibienilor s-a mai aflat și Mariusz Lewandowski. În vârstă de 41 de ani, polonezul antrenează la Termalica din ianuarie 2020, fiind la a doua experiență ca antrenor principal, după ce a mai pregătit-o între noiembrie 2017 și octombrie 2018 pe Zaglebie Lublin. Interesant este că Mariusz Lewandoski a fost elev al lui Mircea Lucescu la Șahtior Donețk. De altfel, polonezul a evoluat pentru multipla campioană a Ucrainei timp de nouă ani, între 2001 și 2010.

Hermannstadt și-a ales antrenorul principal, după demiterea lui Ruben Albes. Acesta este Liviu Ciobotariu, un tehnician în vârstă de 49 de ani.

Hermannstadt e pe locul 14 în Liga 1, cu 15 puncte. A început returul cu o înfrângere, 0-2 cu Dinamo, într-un meci disputat la Mediaș și considerat pe teren propriu. În etapa următoare, Hermannstadt joacă în deplasare cu Academica Clinceni, duminică, 17 ianuarie, de la ora 19:00.

Urmăriți Playsport.ro și pe