Anamaria Prodan, menționată într-un jaf de proporții. Undă de șoc în România

Dumitru Adrian / 26.08.2021, 14:46
Anamaria Prodan, menționată într-un jaf de proporții. Undă de șoc în România

Anamaria Prodan este implicată într-un dosar cu iz penal. Numele impresarei apare în urma unui contract încheiat de Anamaria Prodan cu Dunărea Călărași în perioada în care Dan Alexa, fostul presupus amant, era antrenorul formației.

Zin.ro menționează că Dunărea Călărași a intrat în insolvență,  însă problemele clubului sunt mult mai mari. Fostul președinte, Florin Brișan, a fost trimis în judecată pentru delapidare.

La Dunărea Călărași au fost implicați și cămătari

Brișan figurează, însă, parte vătamată într-un dosar de șantaj și cămătărie. Mai exact, s-a împrumutat la un cunoscut interlop, Vasile Boșnigeanu, poreclit „Americanu’ ”.

Disperarea l-a cuprins pe Brișan, întrucât nu a mai putut face față dobânzilor. Într-un final, a apelat la procurori. Soția lui Brișan a ajuns să facă credite la bănci, pentru a acoperi împrumuturile de la cămătar.

„Nu mai pot! Fir-ar al dracului de fotbal!”, exclama Mariana Brișan, soția fostului președinte al Clubului Dunărea Călărași, potrivit unor stenograme publicate și de site-ul marinbadea.com.

Contracte controversate încheiate de Anamaria Prodan

Dunărea Călărași a promovat în Liga 1 sub comanda lui Dan Alexa și în timpul mandatului lui Florin Brișan. Cele mai multe transferuri din perioada respectivă au fost intermediate de Ana Maria Prodan.

Zin susține că în perioada în care antrenor a fost Dan Alexa, clubul a cheltuit cei mai mulți bani. În contractele clubului, ajunse pe mâna procurorilor, s-au găsit intermedieri care s-au produs doar pe hârtie.

Cazul jucătorului Whitaker Armando Enrique este concludent. Numai că jucătorul nici nu știe unde e Călărașiul. Ana Maria Prodan a făcut pe PR-ul și a încheiat cu Dunărea Călărași un contract în valoare de 30 222 de lei lună, pentru sezonul 2018-2019. Comisionul ei era de 10% din valoarea contractului.

Salarii de 400 000 de euro la o echipă modestă

Ionel Ganea, directorul tehnic al Clubului Dunărea Călărași, a menționat pentru Ziarul de Investigații că atât el, cât și jucătorii, nu și-au primit salariile de cinci luni. Îl numește pe președintele Consiliului Județean Călărași responsabil de situația din prezent a clubului.

„Sunt peste 20 de procese deschise pentru restanțe financiare. Nici eu nu am primit salariul de 5 luni. Da, mă voi înscrie la masa credală, când voi fi notificat de club. Nu s-a dorit nimic! Iliuță nu a vrut să dea bani de salarii și nu doar mie, tuturor! La Dunărea Călărași, randamentul s-a văzut chiar și cu burta goală. Cu burta goală au ajuns să joace la baraj pentru Liga1, a menționat pentru Ziarul de Investigații. golgheterul României, Ionel Ganea.

Vasile Iliuță nu vede nimic dezastruos, ci totul normal. Mai mult decât atât, devine irascibil când îi pronuntăm numele lui Ionel Ganea

„ E o procedură normală, legală de plată a debitelor. Se eșalonează debitele prin adminsitratorul special. Domnul Ganea(…) Să-i spuneți domnului Ganea că nu a venit de la muncă și nu și-a primit salariul! Ne place legea doar când luăm bani și nu venim la muncă? El a creat situația asta! Nu cumva el a fost manager sportiv?” , susține Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.