Andrea Compagno, uluit de ce a observat în trei luni la FCSB: „Încep să-mi dau seama, dar trebuie să aflu mai multe!”

Robert Zanfir 19.11.2022, 18:30
Andrea Compagno, uluit de ce a observat în trei luni la FCSB: „Încep să-mi dau seama, dar trebuie să aflu mai multe!”

Andrea Compagno (26 de ani) avertizează că FCSB ar putea rata un nou titlu dacă evoluțiile oscilante vor continua. Cu 12 goluri marcate în acest sezon, italianul este lider în clasamentul golgheterilor din Superliga.

Cu două victorii consecutive, venite după demisia lui Nicolae Dică, FCSB a urcat pe loc de playoff și este la 15 puncte de liderul Farul Constanța. Motiv pentru Gigi Becali să își reia declarațiile optimiste. „Poate să plece și gratis”, spune omul de afaceri despre Andrea Compagno. Condiția: FCSB să câștige titlul și să revină în grupele Ligii Campionilor.

Andrea Compagno, uluit de ce a observat în trei luni la FCSB

Până să ajungă să se bată cu CFR Cluj, Universitatea Craiova, Rapid sau Farul Constanța, FCSB trebuie să rezolve problema inconstanței rezultatelor.

„Trebuie să scăpăm de lucrul ăsta! Abia am găsit o continuitate de rezultate, am avut 4 victorii la rând, apoi cu U Cluj am fost foarte slabi, iar cu Rapid din nou foarte buni.

Sincer, eu sunt la început. E abia a 3-a lună la mine. OK, încep să-mi dau seama, dar trebuie să aflu mai multe despre colegii mei, despre caracterul lor, atitudinea lor. E puțin ciudat.

După meciul cu Rapid, cred că toți am înțeles că aia trebuie să fie atitudinea! La fiecare meci să intrăm cum am făcut-o cu Rapid. Sper că așa o să fie. Am vorbit între noi, e un drum pe care trebuie să mergem”, a declarat Andrea Compagno pentru Gsp.

Compagno: „Fără constanță te poate bate oricine”

„Dar explicația cu tinerețea lotului. Când ai jucători născuți în 1998 sau 1999, adică 23 sau 24 de ani, în fotbal nu prea mai ești tânăr. Avem calitate, doar continuitate ne mai trebuie.

N-are nicio importanță că pe hârtie suntem foarte buni. Clasamentul de azi nu spune asta. Clasamentul zice că suntem pe la locul 6-7. Trebuie să ne ridicăm!

Sper ca Rapidul să fie restartul pentru noi. Calitate avem, e clar! Doar constanță în atitudine ne mai trebuie. Altfel te poate bate oricine”, a mai spus Andrea Compagno.

Compagno, din San Marino în cupele europene

Înainte să ajungă în România, la FC U Craiova, Andrea Compagno a jucat în San Marino, la Tre Fiori. Între timp, l-a convins pe Gigi Becali că merită 1,5 milioane de euro în schimbul unui transfer.

Acum, cu 7 goluri la activ pentru FCSB, atacantul își amintește vremurile când trăia cu doar 400 de euro pe lună.

„Au fost multe perioade când nu-mi mergea bine, nivelul la care jucam nu era prea mare. Salariul era și el mic. Aveam dificultăți chiar în a cumpăra mâncare. Dar mereu am găsit motivația să continui, niciodată nu mi-a fost frică după o perioadă grea. Știu că după momente grele vine mereu ceva frumos.

300-400 de euro pe lună. Și stăteam și cu iubita! A fost foarte greu. OK, eram tineri, copii, dar eram departe de casă. Nu a fost deloc ușor. Dar într-o perioadă grea, dacă ai încredere și muncești, vine și răsplata, soarele.

(Reporter: Cum îți luai motivația după așa ceva?) Pentru mine a fost la fel. Și când aveam 400 de euro, și acum pasiunea mea a fost la fel. Nu a schimbat nimic în mine. Întotdeauna am avut atitudine. Am trăit mereu cu visul că pot juca la cel mai înalt nivel. Acum așa este la Steaua (n.r. FCSB). Și sunt aici datorită acestei atitudini pe care o am. Sunt convins de asta”, a mai spus Andrea Compagno.

Am nevoie să câștig cu el doi ani și să iau banii. Cred că voi lua dublu. Vreau să îmi scot banii. După ce câștig două campionate cu el și intru în Liga Campionilor, poate să plece și gratis.
Gigi Becali, despre Andrea Compagno.