Andrei Burcă își toarnă cenușă în cap după campania României în Liga Națiunilor: „Nu am făcut cinste țării”

Robert Zanfir 25.09.2022, 21:11
Andrei Burcă își toarnă cenușă în cap după campania României în Liga Națiunilor: „Nu am făcut cinste țării”

Andrei Burcă (29 de ani) a transmis un mesaj de mobilizare înaintea ultimei partide din Liga Națiunilor. Fundașul naționalei recunoaște că rezultatele au fost sub așteptări și anunță victoria cu Bosnia. România joacă luni, 26 septembrie, de la 21:45, pe stadionul Giulești.

„Victorie!” ar trebui să fie cuvântul de ordine în cantonamentul naționalei, înaintea partidei cu Bosnia. Oaspeții nu mai pot pierde primul loc și vin relaxați la București. Mai mult, adversarii nu îi vor avea pe teren pe Pjanic și Dzeko. Fără un om de bază ar putea rămâne și „tricolorii”. Edi Iordănescu a vorbit despre despărțire la ultima conferință de presă.

Andrei Burcă recunoaște: Liga Națiunilor, o campanie ratată

România are mare nevoie de victorie pentru a salva ce mai poate fi salvat din acest sezon. Chiar și în cazul în care va câștiga cele trei puncte, naționala depinde de meciul jucat de Finlanda la Podgorica, cu Muntenegru. Dacă nordicii se vor impune, „tricolorii” vor rămâne pe ultima poziție a grupei, ceea ce înseamnă automat retrogradarea în Liga C.

Andrei Burcă vorbește despre un nou „moment zero” la națională. „Cred că am făcut o partidă bună cu Finlanda. Din punctul meu de vedere, am atins obiectivele pe care le-am pregătit. Mereu am avut în ultimii ani începuturi bune, iar după am dat chix.

Trebuie să punem câte o cărămidă la fiecare partidă. Din punctul meu de vedere, partida cu Finlanda a fost momentul zero”, a declarat Andrei Burcă la conferința de presă dinaintea partidei cu Bosnia.

Mateo Susic, „spionul” României

„Jucăm cu cea mai bună echipă din grupă. Chiar am vorbit cu fostul meu coleg, Mateo Susic, şi spunea că sunt fericiţi că s-au calificat şi că vor juca fără presiune.

Îi felicităm că au câştigat grupa, dar noi trebuie să dovedim mâine (n.r. – luni) că putem să câştigăm împotriva celui mai puternic adversar. Ştiu ce înseamnă să câştigi şi să demonstrezi că eşti cel mai bun. Ei nu mai au presiune, în schimb e presiunea mare la noi, pentru că trebuie să demonstrăm.

Niciodată nu e greu să fii jucătorul naţionalei. Reprezinţi o ţară şi îmbraci cel mai important tricou din cariera ta de fotbalist. Mă bucur că am arătat cu Finlanda ce am pregătit”, a mai spus fundașul lui CFR Cluj.

„Nu am făcut cinste tricoului naționalei”

Naționala a reușit doar o victorie în 7 meciuri în această ediție de Liga Națiunilor. „Tricolorii” sunt pe ultima poziție a grupei, deși obiectivul stabilit de Răzvan Burleanu a fost primul loc. Andrei Burcă recunoaște că rezultatele nu au fost cele așteptate.

„Talent este, ne mai lipseşte curajul. Doar noi prin determinare putem să-i aducem de partea noastră. Să fie alături de noi pentru că noi o să ne dăm viaţa pe teren. Mereu o să fie presiune. Trebuie să demonstrăm pe teren.

Momentan nu am făcut cinste acestui tricou, nu ne-am atins obiectivele. Suntem conştienţi însă că putem face lucruri importante împreună. Dar trebuie răbdare, uşor, treaptă cu treaptă. Dacă nu faci faţă presiunii nu ai ce căuta la naţională”, a mai spus fundașul naționalei.

România – Bosnia se joacă luni, de la 21:45, pe stadionul Rapid. Partida poate fi urmărită în format Live Text pe Playsport.ro