Andrei Mihăilă a semnat cu Genoa! Pas important în cariera tânărului internațional român

Ștefănescu Dragoș 21.07.2021, 12:31
Andrei Mihăilă a semnat cu Genoa! Pas important în cariera tânărului internațional român

Andrei Mihăilă a semnat cu Genoa! Pas important în cariera tânărului internațional român. Andrei Mihăilă (15 ani) a devenit ofocial noul jucător al echipei italiene Genoa. Tânărul mijlocașul ofensiv se alătură astfel celorlalți jucători români care evoluează în Serie A.

Andrei Mihăilă a semnat cu Genoa! Pas important în cariera tânărului internațional român

Tânărul mijlocaș ofensiv Andrei Mihăilă (15 ani) a fost transferat de Genoa, au anuțat cei de la  tuttomercatoweb.com. Românul a semnat un contract valabil 3 sezoane cu echipa genoveză. Pentru fotbalistul român acesta este un pas enorm în cariera sa. Pentru început Mihăilă va juca la grupele de juniori ale echipei Genoa. Jurnaliştii italieni susţin că ”Andrei Mihăilă este o investiţie sigură pentru viitorul clubului”.

Mihăilă ajucat până acum la academia Sport Team Bucureşti. Printre jucătorii formaţi la Sport Team care au evoluat sau evoluează în Liga I se numără George Merloi şi Alexandru Cîmpanu. Andrei Mihăilă este și internaţional U15 al României. Prin transferul la Genoa, el se alătură altor jucători tineri români care evoluează la echipele de juniori ale formaţiilor din Serie A. Printre aceștia se numără  Zoran Mitrov și Iulius Mărginean (ambii Sassuolo), Suf Podgoreanu (AS Roma) și Răzvan Sava (Torino).

În Serie A mai evoluează românii Ionuț Radu, portarul lui Inter, Vlad Chiricheș, la Sassuolo, Ștefan Radu, fundașul lui Lazio, Radu Drăgușin la Juventus, Răzvan Marin mijlocaș la Cagliari și Louis Munteanu legitimat la Fiorentina.

Andrei Mihăilă va juca la o fostă campioană din Serie A

Clubul Genoa a fost înființat în anul 1893 și este cel mai vechi club din Italia care activează și în prezent. Clubul este condus de Enrico Preziosi şi îl are ca antrenor pe tehnicianul italian Davide Ballardini. În istoria sa de aproape 128 de ani, Genoa a câştigat 9 titluri de campioană a Italiei, dar şi o Cupă a Italiei. A evoluat în Europa, ultima dată, în stagiunea 2009-2010 a UEFA Europa League, când a terminat pe locul trei într-o grupă cu Valencia, Lille şi Slavia Praga. În 1991-1992, Genoa a eliminat-o pe Steaua din Cupele Europene, după o dublă victorie, scor 1-0. Clubul italian are 55 de sezoane petrecute în Serie A, în care a debutat în 1929-1930.

Cel mai recent, la formaţia Genoa a evoluat portarul român, Ionuţ Radu. Alți jucători români care au evoluat la clubul genovez au fost Adrian Stoian în sezonul 2013-2014, iar în sezonul 2002-2003, Claudiu Niculescu. De Genoa, aparţine în prezent şi un alt mijlocaş român, Claudiu Micovschi, care în ultimul sezon a jucat pentru Reggina sub formă de împrumut.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe